Eva Dusch
Eva Dusch Body 4 juni 2015

7x dagelijkse braintrainers die je slimmer maken

Als leergierige wezens willen we het liefst elke dag iets nieuws opsteken. Er zijn genoeg slimme trucjes en manieren om je hersens te trainen; dingen opschrijven, lezingen bezoeken en je omringen met inspirerende mensen. Plan deze simpele braintrainers in je dagelijkse routine en je zit gebakken.

1. Bedenk elke dag tien nieuwe ideeën

Dit kan van alles zijn: hoe je huis slimmer in te richten, hoe je werkschema beter in te delen, ideeën voor een nieuwe documentaire of app. Af en toe even deze ‘spieren’ trainen is heel goed voor je inspiratie en creativiteit.

2. Advocaat van de duivel

Probeer vaker een mening te vormen over iets wat je gehoord of gezien hebt. Dit kan gaan over een kunstwerk tot een nieuwsitem uit het journaal of een journalistieke kwestie. Maar bijvoorbeeld ook een geschil tussen twee vrienden of bekenden. Geef support of verdedig je standpunt. Hierdoor leer je meer out-of-the-box te denken.

3. Deel je opgedane kennis met andere mensen

Niet alleen leuk en dankbaar om te doen, maar het levert ook nog eens leuke en interessante gesprekken op. En zij leren jou op hun beurt weer dingen van een andere kant te bekijken of beter te reflecteren. Anyhow, je wordt er sowieso een rijker mens van.

4. Volg je nieuwsgierigheid

Vaak zijn we wel ergens heel nieuwsgierig naar, maar nemen we niet de tijd of moeite om het verder uit te zoeken, er dieper in te duiken of meer vragen te stellen. Zouden we dit wat vaker doen, dan leren we weer een hoop. En wie weet wat voor leuks je tegenkomt.

Waarom het voordelig is om een nieuwsgierig karakter te hebben? Nou, hierom >

5. Ga om met slimme mensen

Ben een spons. Een fly on the wall. Absorbeer. Stel vragen. Luister goed. Wees geïnteresseerd. Omring jezelf met mensen die je inspireren en uitdagen.

6. Doe enge dingen

Dit gaan we natuurlijk liever uit de weg, maar het helpt je wel verder te kijken dan je neus lang is.
Doe iets buitengewoon, iets geks of engs. Ga de uitdaging met jezelf aan. Zo weet je ook zeker dat je nog leeft.

7. Maak tijd vrij voor helemaal niks

Het liefst zijn we de hele dag door druk bezig. We worden in de meeste gevallen zelfs zenuwachtig van niks in het vooruitzicht of stilzitten op de bank. Maar dit is soms juist heel goed om creatieve gedachten op te laten borrelen en nieuwe inspiratie en ideeën op te doen.

Grappig! Zo werkt het brein van je kind!>

Reageer op artikel:
7x dagelijkse braintrainers die je slimmer maken
Sluiten