Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 21 nov 2015

7x stijlvolle illustraties voor thuis aan de muur

We zijn dol op mooie illustraties voor aan onze muren. En het liefst veel en verschillend. Of juist super clean en minimalistisch. Deze illustratoren doen je hart sneller kloppen.

Stel je bent net verhuisd en je staat in je nieuwe, nog in te richten woonkamer. Hang je vervolgens een prachtige illustratie aan de muur dan ziet het er gelijk al veel jofeler uit. Je muur een kleurtje geven kost bijvoorbeeld aardig wat tijd, geld en moeite en als het je niet bevalt, moet je weer van voren af aan beginnen. Een illustratie daarentegen hang je zó op en als je niet tevreden bent, of weer wat anders wilt, verwissel je ‘m met een ander. De zoektocht naar een favoriete illustratie is echter een ander verhaal, maar wij geven je hier wat voorbeelden van mooie eyecatchers voor aan jouw muur.

[STAP stap=”1″]

The birth poster

Aan de hand van geboorte info zoals gewicht, lengte en geboortedatum maken zij voor jou deze minimalistische poster als prachtig aandenken aan toen je kindje nog zo’n ieniemienie was.
Kopen?

[STAP stap=”2″]

Garance Doré

Deze Francaise runt niet alleen een zeer fortuinlijk modeblog, ze maakt ook prachtige illustraties van en voor vrouwen. En die zie je meer dan eens voorbij komen in dit stijlvolle boek of ze zijn los te koop via haar webshop. Persoonlijk ben ik al járen fan van haar.
Kopen?

[STAP stap=”3″]

Petra Lunenburg

Grote kans dat je haar werk al vele malen voorbij hebt zien komen, online of in bladen. Ik volg deze intrigerende Nederlandse illustratrice al jaren op de voet. Ik hou van haar herkenbare dynamische lijnen en sierlijke vrouwen (schuw vooral ook geen naakt). Het triggert je vrouwelijke energie en bovendien is het ingelijst ook nog eens prachtig aan de muur of bijvoorbeeld staand op een kast.
Kopen?

[STAP stap=”4″]

Sanne Nadine Hes

Een talent in de dop, een ruwe diamant, een groentje. Hoe je het ook wilt noemen, deze Amsterdamse nieuwkomer levert werk af waar je heel blij van wordt. En de muren thuis ook. In haar werk staat het proces van maken centraal, niet zozeer het eindresultaat. Juist in het scheppingsproces zit schoonheid, volgens Sanne, en dat kan iets heel kwetsbaars en moois teweegbrengen. Wij knikken instemmend.
Te koop via Coffee&Coconuts of GEN-ie

[STAP stap=”5″]

Taxi Taxi Illustrations


Soms kom je bar weinig te weten over de illustrator zelf. Zo laat de naam Taxi Taxi Illustrations veel te raden over en weten we alleen dat de persoon in kwestie uit Polen komt en zichzelf ‘een genie zonder prestaties’ noemt. Maar dit soort illustraties noemen wij toch een heuse prestatie. En daarmee pronken we graag in ons interieur.

[STAP stap=”6″]

Karim Adduchi

Deze Nederlandse jongeman van Marokkaanse afkomst kan zowel zijn ei kwijt in de mode als in zijn illustraties. Dat zijn Berberse afkomst daarin ook een belangrijke rol speelt blijkt wel uit het indrukwekkende en niet bescheiden kleurgebruik. Meteen zijn grote herkenningspunt. Je haalt hiermee een heuse eyecatcher in huis.
Meer zien?

[STAP stap=”7″]

Kerrie Hes

Het feit dat de Australische Kerrie Hess werkt voor grote namen als Harper’s Bazaar, Louis Vuitton en alles wat modieus aandoet in Parijs, doet ons vermoeden dat haar illustraties een flink prijskaartje dragen. Neemt niet weg dat het nog steeds heel mooi is en dus des te begeerlijker. Dit willen we hebben, dat snap je.
Meer zien?

Indrukwekkend! Roelien maakt kunst van je baby’s navelstreng>

Reageer op artikel:
7x stijlvolle illustraties voor thuis aan de muur
Sluiten