Merel Schut
Merel Schut Kids 22 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

7x Dit kindermuseum moet je bezoeken in de herfstvakantie

Op zoek naar een leuk uitje met de kids op een regenachtige dag? In de herfstvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen. Hierbij 7 tips voor een leuk kindermuseum.

Kidsproof musea voor kids

Tijdens regenachtige dagen is het soms improviseren met kinderen. Met deze tips voor kidsproof musea vervelen ze zich zeker niet tijdens een dagje uit.

1. Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

In dit openluchtmuseum ga je terug in de tijd. Het Zuiderzeemuseum laat de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied zien. Denk aan thema’s als water, ambachten en gemeenschappen. Je wandelt langs historische gebouwen en door eeuwenoude straatjes langs de smid en en het kaaspakhuis.

In de herfstvakantie is er een speciale poppenkastvoorstelling, een Oudhollandse kermis en zijn er leuke spelletjes en knutselactiviteiten. Check wel even Buienradar of het droog blijft want het is een openluchtmuseum, met o.a. activiteiten binnen.

Hier lees je meer over het Zuiderzeemuseum.

2. Naturalis in Leiden

In dit museum ga je de natuur in en waant jong en oud zich in de wereld van de dino’s! Het pronkstuk is natuurlijk T.Rex Trix. Er zijn verschillende zalen gericht op  onder andere de dino’s, de aarde, de dood (over de kringloop van het leven in de natuur) en de ijstijd.

In de herfstvakantie verwacht het museum grote drukte en wordt aangeraden om online alvast tickets te kopen.

Hier lees je meer over Naturalis.

3. Slot Loevestein in Poederoijen (Zaltbommel)

Zijn je kinderen gek op ridders en soldaten? Neem ze dan mee naar Slot Loevestein. Dit kasteel werd gebouwd in 1361 door ridder Dirc Loef van Horne. Er is van alles te beleven en leren over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Via spelletjes komen kinderen meer te weten over kruit en wapens.

In de herfstvakantie zijn er extra activiteiten zoals workshops en struintochten in de omgeving van het kasteel.

Hier lees je meer over Slot Loevestein.

4. Het Kinderboekenmuseum in Den Haag

Dit kindermuseum is er op gericht om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met jeugdliteratuur. Denk aan: het manuscript Dik Trom, briefjes van Annie M.G. Schmidt, de beroemde Kikker-illustraties en de typemachine waarop Thea Beckman haar bestseller Kruistocht in Spijkerbroek schreef.

Er zijn exposities voor kinderen van alle leeftijden maar ook tentoonstellingen voor kinderen tot 6 jaar (zoals ‘Ik ben Kikker’).

Hier lees je meer over Kinderboekenmuseum.

5. NEMO Science Museum in Amsterdam

Dit museum is helemaal gericht op wetenschap en techniek. Je kind kan bijvoorbeeld proefjes doen in een laboratorium, oefenen met logistiek inzicht door pakketjes de wereld rond te sturen of op ontdekkingsreis door het heelal.

Hier lees je meer over het NEMO Science Museum.

6. Nijntje Museum in Utrecht

Dit kindermuseum is voornamelijk voor kleuters en peuters. In tien themaruimten ontdekken de kleintjes de wereld om hen heen, geïnspireerd door de boekjes van Dick Bruna.

Zo klauteren de kindjes door het huis van Nijntje en verkennen ze de keuken en de knusse huiskamer. Maar in de dierentuin kunnen ze de verstopte muizen zoeken of papegaaien leren praten.

Hier lees je meer over het Nijntje Museum.

7. Luchtvaartmuseum Aviodrome

Voor kinderen met een fascinatie voor vliegen is het Luchtvaartmuseum Aviodrome een leuk uitje. Hier kunnen ze ruim 100 oude en nieuwe vliegtuigen van dichtbij bekijken en een vliegbrevet halen in een flight simulator.

In de herfstvakantie staat het museum in het teken van ruimtevaart met de Space Academy. Zo wordt een bezoekje aan Mars wel heel realistisch!

Hier lees je meer over het Aviodrome.

Lees ook:

Herfstvakantie: plan deze fijne quality time momentjes in met je kind
9 tips om verveling tegen te gaan
27 dingen om thuis te doen als het regent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x Dit kindermuseum moet je bezoeken in de herfstvakantie
Sluiten