Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 17 mei 2015

7x trucjes voor lange en slanke benen

Natuurlijk zijn we verheugd dat de zomer voor de deur staat. Maar in ons achterhoofd maken we ons stiekem lichtelijk zorgen over onze blote benen die weer gezien mogen worden. Stond je al op het punt een nieuw membership te kopen voor de yoga-of sportschool? Niet nodig. Deze smokkelroutes geven je binnen no time optisch lange en slanke benen. Fake till you make it honey.

Hierbij zeven manieren die de illusie wekken dat jij ook duizelingwekkend lange en slanke benen hebt. Dus kom maar door met die korte rokjes en shorts.

1. Zwarte magie

Iedereen kent de voordelen van zwart; je lijkt langer, slanker en imperfecties zijn minder zichtbaar. De reden waarom het veelvuldig wordt ingezet in handige situaties als dates, belangrijke werkbesprekingen of tijdens periodes waarin we minder goed in ons vel zitten.
Een nadeel: echt zomers is het niet.

2. Hooggetailleerde kleding

De reden waarom zoveel (bekende) vrouwen hooggetaileerde rokken en broeken dragen? Je lijkt er in één klap veel langer en (vaak) slanker door. Dit komt omdat het moeilijk te raden is waar je benen uiteindelijk écht beginnen. Gouden tip: hooggetailleerde denim shorts (zie punt 3).

3. Hou het kort

En hiermee bedoelen we niet naar de maatstaven van MTV’s Geordie Shore. Welnee, laten we het beschaafd en stijlvol houden. Maar korte rokjes en shorts laten meer bloot zien, waardoor je benen automatisch langer lijken. Dus laat die maxi-rok wat vaker liggen als het kan.

4. Puntige schoenen

Natuurlijk, we kennen allemaal de truc van hoge hakken (zie punt 7). Maar ook een stel puntige schoenen, het liefst ballerina’s of brogues, krikt je lengte lekker op. Hierdoor lijken je voeten namelijk langer en daar profiteren je benen evenredig van.

5. Geef ze glans

Sterren en supermodellen hebben ook echt niet allemaal perfecte benen, maar ze weten wel hoe jou dit te laten geloven. Want is het je nooit opgevallen dat hun benen altijd glanzen? Naast photoshop kan een hoop bronzer of moisturizer de boel flink beduvelen. Geeft ze ook gelijk een zomers kleurtje.

6. Verticale strepen

Ter afwisseling van je vertrouwde jeans kunnen we je in dit geval een broek met verticale strepen sterk aanraden. Je groeit met de seconde.

7. Nude hakken

Hiermee gooi je zomaar even 8-10cm bovenop je eigen lengte. Maar mocht dit niet genoeg voor je zijn, een goed stel nude hakken (dus niet hoogglans plastic fantastic) zorgen voor het XXL-effect omdat ze samensmelten met je huid, waardoor het lijkt alsof ze een deel van je benen zijn.

Psssst! Met deze handige kledingtips smokkel je jezelf sowieso 2 kilo slanker.

Like Famme op Facebook voor nog veel meer van dit soort bijzondere, ontroerende of leuke verhalen.

Reageer op artikel:
7x trucjes voor lange en slanke benen
Sluiten