Anne Broekman
Anne Broekman Mind 30 juli 2016

7x waarom iedere vrouw een bitchy vriendin moet hebben

Oké, ze kan wat scherp uit de hoek komen en soms denk je: ai ai ai, moet dat nou zo? Maar toch: een bitchy vriendin is goud waard, en wel om de volgende redenen!

[STAP stap=”1″]

Ze is eerlijk

Zit dat jurkje eigenlijk echt te strak, zit je onterecht te miepen over je werk en kan je wel een pepermuntje gebruiken na dat broodje shoarma? Zij zegt het je, recht in je gezicht. Dat is soms even slikken, maar je hebt er wel iets aan.

[STAP stap=”2″]

Ze komt voor jou op

Ze heeft haar op haar tanden en is voor de duivel niet bang. Dat was vroeger al. Kwam er op het schoolplein iemand aan jou, dan kwamen ze ook aan haar – en daar kregen ze gauw spijt van. Nog steeds kun je altijd op haar steun rekenen als iemand jou lastigvalt in de kroeg, een loer draait of kwetst. She’s got your back.

[STAP stap=”3″]

Als ze lief is, is ze ook écht heul lief

Onder die grote mond zit natuurlijk een klein hartje. En man o man, wat kan ze jou daarmee verwarmen. Zij is degene die heel attent een appje stuurt als je een belangrijk functioneringsgesprek hebt, zij herinnert zich de sterfdag van een dierbare van jou, zij brengt jou kippensoep als je door een kater ziekte op de bank ligt.

[STAP stap=”4″]

Je leert van haar

Al maanden worstel je met die lastige chef op jouw werk die het onmogelijke van jou vraagt. Maar worden bij jouw vriendin onterecht dingen op haar bordje gegooid, dan gooit ze die net zo hard weer terug. Delegeren kan ze als de beste, net als haar grenzen aangeven. Geeft ze ook workshops hierin…? Kijk & leer!

[STAP stap=”5″]

Ze doorziet eikels

Jij denkt (voor de zoveelste keer) nu echt De Ware te hebben gevonden. Nou ja, het duurt weleens dagen voor hij op jouw berichtjes reageert en hij is soms wel erg kortaf, maar ach. Verwachtingsvol stel je hem aan je vriendin voor, en in het kruisverhoor dat volgt weet zij feilloos de pijnpunten bloot te leggen. Deze botte boer is nog lang niet over zijn ex heen en is vooral met zichzelf bezig. Nou, dááág!

[STAP stap=”6″]

Ze maakt korte metten met slechte service

Een tafeltje naast de keuken, een beschimmelde hotelkamer, een ober die na drie keer vriendelijk vragen nog niet de rekening brengt: laat dit maar aan jouw vriendin over. Handenwrijvend staat ze klaar om dit varkentje te wassen – en een gratis fles wijn in de wacht te slepen, als compensatie voor jullie leed.

[STAP stap=”7″]

Met niemand kan je zo hard lachen

Haar ongezouten mening, gevatte reacties en snoeiharde grappen zorgen er keer op keer voor dat je keihard in de lach schiet – inclusief tranen over je wangen.

Heb jij ook zo’n bitchy vriendin? Vertel het ons!

Wat zijn ze fijn: 11 typen vriendinnen waar je niet zonder kan!

Reageer op artikel:
7x waarom iedere vrouw een bitchy vriendin moet hebben
Sluiten