8 dingen die je elke dag tegen je kind zou moeten zeggen

Ga je ervan uit dat je kinderen heus wel weten dat je van ze houdt en trots op ze bent? Je hebt waarschijnlijk gelijk. En toch is het goed elke dag lieve en positieve dingen tegen je kroost te zeggen. Levert gegarandeerd blije gezichtjes en gelukkige kinderen op namelijk.

1. ‘Ik hou van je’

Natuurlijk weet je kind dat je van hem houdt, maar toch; dit kun je niet vaak genoeg zeggen!

2. ‘Ik ben trots op je’

Uitspreken die trotse gevoelens! Ook bij kleine prestaties, zoals bijvoorbeeld het maken van een mooie tekening of het oversteken van de weg nadat hij goed gekeken heeft.

3. ‘Ik vind het fijn dat je…’

Lees de onderzoeken er maar op na; kinderen krijgen vaker negatieve dingen te horen krijgen dan positieve. Jammer, want juist door positief gedrag te benoemen, zal je kind negatief gedrag vaker achterwege laten.

LEES OOK: 10 x waarom drukke kinderen júist leuk zijn>

4. ‘Ik vertrouw je’

Door deze drie woorden uit te spreken, leert een kind op jonge leeftijd al wat vertrouwen inhoudt. En een kind dat vertrouwd wordt, zal dat vertrouwen niet snel beschamen.

5. ‘Ik ben zo blij dat jij mijn kind bent’

Ja duh, denk je misschien. Dat weet hij heus wel. Toch is het goed om dit regelmatig tegen je kind te zeggen. Al is het alleen maar omdat het voor een kind hartstikke fijn is om zoiets van mama of papa te horen.

[source id=”attachment_118912″ align=”none”][/source]

6. ‘Ik weet dat je het kan’

Is er iets lastig gebeurd, of dreigt je kind op te geven als het moeilijk wordt? Moedig je kind aan. Zo wordt je kind een doorzetter en daar zal hij de rest van z’n leven nog veel aan hebben.

7. ‘Je maakt me gelukkig!’

Klein zinnetje, met grote kracht. Door dit uit te spreken, worden zowel jij als je kind gelukkiger.

8. ‘Je bent uniek’

Een bril, boekenworm of stuiterbal; elk kind is goed zoals hij is. Vertel je kind dat iedereen uniek is en dat dat de wereld juist zo leuk maakt. Maar dat hij wat jou betreft natuurlijk wel net wat specialer is dan de rest…

Soms krijg je zelf ook complimentjes die, eh, iets minder goed overkomen. En bedankt… 22 complimenten waardoor jij je méga ongemakkelijk voelt>

Bron hoofdfoto: Jean Smith

Reageer op artikel:
8 dingen die je elke dag tegen je kind zou moeten zeggen
Sluiten