Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 23 maart 2015

8 dingen die vrouwen denken maar niet zeggen

Onze gedachtes staan nooit stil als we met iemand in gesprek zijn. Er zijn een hoop dingen die we vaak denken maar nooit zeggen, omdat de mensen om je heen het niet waarderen.

Wij hebben er een paar op een rijtje gezet:

1. ‘Bedankt, ik vind zelf ook dat ik er leuk uit zie’

Er zijn van die dagen dat je zo je best hebt je gedaan op je haar of je outfit. Complimentjes vind je op zo’n dag dubbel zo leuk, maar zo’n reactie wordt nooit echt gewaardeerd. Het is niet cool om blij met jezelf te zijn, zeg maar… Onzin natuurlijk.

2. ‘Ik ga even mijn tampon verwisselen’

Hoe vaak ga je naar de wc zonder dat je werkelijk moet plassen en je alleen je tampon verwisselt en toch zeg je het nooit. Mannen zijn er allergisch voor en vrouwen wil je het mentale beeld besparen.

3. ‘Jullie zijn zo onvolwassen’

Mannen onder elkaar zijn soms net grote kinderen (vrouwen trouwens vaak ook) en dat weet je maar al te goed als vrouw. Je weet ook dat jij daar niets aan kunt veranderen dus houd je wijselijk je mond.

4. ‘Dat was helemaal niet grappig’

Dit geld misschien wel voor mannen en vrouwen, maar we kennen allemaal het moment dat iemand een slecht grapje maakt. Je lacht dan puur omdat je de ander niet voor gek wil zetten.

5. ‘Stop eens met praten over die vent, je luistert toch niet naar mijn advies’

Als vrouw moet je heel wat vriendinnenpraat doorstaan. Vaak is het gezellig, maar het kan ook weken over hetzelfde probleem gaan. Zo lief als je bent, hoor je haar iedere keer weer braaf aan en geef je haar (iedere keer weer hetzelfde) advies.

6. ‘Ga je dat echt eten?’

Een vrouw wordt er onzeker van en een man raakt alleen maar geërgerd, maar sommige mensen kun je gewoon écht niet begrijpen.

7. ‘Ben je aangekomen?’

Mannen zijn er veel minder op gefocust, maar als vrouw zie je dat meteen. Deze moet je écht inslikken.

8. ‘Ik vind je nieuwe kapsel echt drie keer niks’

Wat is dat toch met kapsels? Je kunt er bijna gif op innemen dat als jij je haar ineens afknipt of er iets heel geks mee doet, niemand zal zeggen dat ‘ie het lelijk vindt. Waarom? De enige logische verklaring zou kunnen zijn dat je niet meestal niet meteen terug kunt naar je eigen kapsel. Dat wil je er als vriend of vriendin natuurlijk niet inwrijven.

21 typische vrouwen-dingen waar we direct mee moeten stoppen

Reageer op artikel:
8 dingen die vrouwen denken maar niet zeggen
Sluiten