Inga Stoit
Inga Stoit Kids 3 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

8 dingen die je kunt zeggen tegen je kinderen wat hen een boost voor het zelfvertrouwen geeft

Ouders zijn superhelden. Je bent krachtig en doet eigenlijk alles voor je kinderen. Je hebt veel liefde voor je kinderen en wilt dat je kleine zelfvertrouwen krijgt. Dit zijn de 8 dingen die moeders tegen hun kinderen kunnen zeggen en die zorgen voor een gezonde dosis zelfvertrouwen:

‘Je zult een goede moeder worden’

Uiteraard duurt het nog lang voordat onze kinderen moeder zijn, maar door dit vanaf jongs af aan tegen hen te zeggen, vervul je ze met zelfvertrouwen. Onze kinderen zullen in der loop der jaren zorgen gaan ervaren, maar over hun eigen moederschap zullen zij nooit twijfelen of onzeker zijn.

‘Ik vind het vervelend dat je je zo voelt’

Empathische ouders brengen empathische kinderen groot. Een moeder kan haar kind misschien niet altijd begrijpen, maar zij kan wel met haar meeleven, denken en voelen. Door je kind dit duidelijk te maken wordt jullie band nog hechter en veiliger.

LEES OOK: 8 x Waarom het middelste kind zich als eerste volwassen gedraagt.

‘Wat wil je doen?’

Ouders die hun kinderen voor keuzes stellen, vertrouwen op hun kinderen. Hierdoor hebben zij ook het idee dat zij in staat zijn om keuzes te maken en dat deze goed zijn. Van verkeerde keuzes leert je kind namelijk ook, zolang zij maar zelf over de beslissingen gaat en inziet dat zij bij jou terecht kan.

‘Je zult het juiste doen’

Vaak komen de onzekerheden met de jaren. Kinderen kunnen vaak onzeker aan hun moeder vragen welke keuze zij moeten maken. Moeders die zinnen antwoorden met ‘je zult het juiste doen’, begrijpen dat dit grote impact heeft op andere beslissingen die nog volgen. Het geeft de kinderen vertrouwen in zichzelf.

‘Ik hou van je’

Een open deur, maar erg belangrijk. Deze zin vervult hen met liefde en geeft ze het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Ze worden gesteund en geholpen als dit nodig is en hebben mensen om zich heen die het leven nog een stukje mooier maken.

‘Ga maar fijn plezier maken’

Het is zo belangrijk om plezier te maken in het leven. Hier is geen leeftijd aan gebonden. Geluk en gezondheid zijn misschien wel het meest belangrijke in het leven. Als je kind begrijpt dat gelukkig zijn enorm belangrijk is durft zij hier ten alle tijden een prioriteit van te maken.

‘Ik ben trots op je’

Je kunt al trots zijn op de meest kleine dingen en is er niks mis mee om al deze dingen te benoemen. Laat je kind bijvoorbeeld weten hoe trots je op haar zwemdiploma A bent, zij verdient deze pluim. Na het benoemen van haar successen zal zij er meer gaan beleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 dingen die je kunt zeggen tegen je kinderen wat hen een boost voor het zelfvertrouwen geeft
Sluiten