Redactie
Redactie Persoonlijk 28 jan 2017

8 ex-vriendjes die je liever niet meer tegenkomt

Onlangs zat ik in café. Een niet onknappe jongen keek me aan, glimlachte enthousiast en zei: ‘hey, lang niet gezien, hoe is het met jou dan?’ Even voor de beeldvorming: dit was niet op vrijdagavond elf uur met een handjevol glazen wijn in m’n mik; maar op zaterdagochtend in een Amsterdams kindvriendelijk café, terwijl ondertussen zijn peuterzoon net iets te ruw de Duplo-trein uit de hand van mijn peuterdochter trok.

Ik heb me de hele middag afgevraagd wie die jongen was. ‘Dat had je gewoon kunnen vragen’, hoor ik je denken. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dat niet durfde, vanuit a) het gevaar onaardig over te komen en b) het grotere gevaar dat ik – naar ik vermoed – ooit een keer met deze jongen ergens op een fout hockeyfeestje/in een foute kroeg/op een ander fout moment heb staan zoenen. Plus: we hadden op dat moment belangrijker zaken te doen; namelijk de trein uit kinderhandjes trekken zonder dat er gewonden vielen.

Persoonlijk zie ik het vooral als een voordeel dat ik in mijn jeugdige jaren meerdere smaken heb geproefd voordat ik uiteindelijk precies wist welke bolletjes ijs ik moest bestellen. En toch zijn er een aantal ex-vriendjes waarvan ik me zo kan voorstellen dat ik acuut onder tafel/achter een boom/in een gracht duik, mocht ik ze onverhoopt onverwacht een keer tegen het lijf lopen.

Die ene die je niet zo netjes verteld hebt dat het voorbij was

Middels een post-it, laf smsje, of erger nog: de ‘ik-laat-gewoon-niets-meer-van-me-horen’ tactiek. Voor de duidelijkheid: dat laatste was ik niet zo van, de smsjes daarentegen zijn wel eens uit m’n vingers gerold.

Die ene die jou niet zo netjes vertelde dat het voorbij was

Tenzij het net zo’n dag is dat je er spectalair spetterend uitziet en je ook zo voelt, dan kan het juist een hele fijne encounter zijn. Maar in de meeste andere gevallen borrelt vaak de pijn van toen weer even naar boven.

Die ene die vreemdging

Gewoon niet, omdat het een lul is. Tuurlijk is ‘ie inmiddels vast ouder en wijzer en zo, maar dat wil niet zeggen dat ‘ie geen lul meer is.

Die ene die dan meteen koffie wil drinken en alles over je wil weten

Afhankelijk van hoe ruim je in je tijd en animo zit natuurlijk.

Die ene waarvan je eigenlijk vergeten was dat jullie ooit een tijdje verkering hadden

Immers, als het een fijne herinnering geweest was, was je hem niet vergeten.

Die ene met wie het in bed echt totaal niet klikte

Omdat je waarschijnlijk meteen in lachen (of huilen) uitbarst.

Die ene waarvan niemand het mocht weten

Daar was namelijk een reden voor.

Die ene waar je stiekem nog altijd een zwak voor hebt

Euh, ja. Die dus. Liever niet. Hoogstens als je er spectaculair spetterend uitziet, maar dan ook liever niet. Hoe je het ook wendt of keert: je bent er daarna namelijk altijd even van van de leg van.

Zien we iets of iemand over het hoofd? Welk ex-vriendje kom jij liever niet meer tegen? Deel het op onze Facebookpagina.

Waarom je je allereerste grote liefde nooit vergeet…>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 ex-vriendjes die je liever niet meer tegenkomt
Sluiten