Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 10 december 2017

8 x extra leuke dingen doen in de sneeuw met je kind

Yes, wat een heerlijk pak sneeuw. Maak er gebruik van voordat het weer voorbij is. Voor je het weet, moeten we er weer een jaar of wat op wachten. Hier een hoop leuke ideeën voor wat lol in de sneeuw met je kinderen.

Je kunt natuurlijk gaan sleeën: leuk! Of misschien ligt er zelfs (binnenkort) al ijs en kun je met je kinderen gaan schaatsen. Maar blijf niet binnen vanwege de kou, want zoals een oud en veelgebruikt Noors gezegde gaat: ‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleren wel.’ Dus kleed je kinderen en jezelf goed aan: van beneden tot boven ingepakt en trotseer de sneeuw. Hier krijgen jullie geen spijt van.

 

8 x extra leuke dingen doen in de sneeuw met de kinderen:

1. Verf spuiten in de sneeuw

Dit is zo leuk en heel makkelijk te maken. Pak wat eetbare kleurstof of waterverf, wat water en spuitflesjes. Doe een paar druppels van de eetbare kleurstof of van het waterverf met water in de spuitflessen en voilá! Spuiten maar.

2. Sneeuwjuwelen maken

Doe wat druppels eetbare kleurstof in ballonnen en vul ze vervolgens met water. Knoop ze dicht en leg ze zo’n 4 tot 6 uur in de diepvries. Als ze bevroren zijn, maak je de ballonnen stuk en verwijder je ze. Nu kan je kind ermee spelen. Met al die witte sneeuw om hen heen, zijn deze kleurrijke sneeuwjuwelen heel bijzonder. Je kinderen kunnen ze verzamelen, verstoppen, ze door de sneeuw rollen, er doorheen kijken en ermee gooien.

3. Fascinerende bevroren bellen

Je kunt met een papieren rietje bellen blazen in een schaal. En als het goed vriest, verschijnt er over elke ‘bel’ een dun laagje ijs. Het ijs lijkt te zweven en glijden langs het oppervlak. De bellen worden een soort bevroren kristallen en vallen dan aan gruzelementen. Dit gaan je kinderen echt te gek vinden!

4. Maak een sneeuwpop

Ja, je zag ‘m al van verre aankomen, maar dit blijft gewoon leuk. Helemaal als je probeert een look-a-like Olaf te maken. Alles wat je nodig hebt, is sneeuw, een wortel (z’n neus), takken (z’n armen en haar), knopen en iets om een mond, ogen en wenkbrauwen mee te maken; dropveters bijvoorbeeld?

LEES OOK: Zo maak je warme chocolademelk met een sneeuwpop erin

5. Maak een sneeuwpop die op z’n hoofd staat

Waarom? Nou, waarom niet! Iedereen maakt een doodnormale, rechttoe rechtaan sneeuwpop. Maar hoeveel op hun hoofd staande sneeuwpoppen heb jij al gezien?

6. Maak een lachend gezicht van sneeuw op een auto

Hé Bliksem McQueen! Hoe grappig zou het zijn als jij de deur uitloopt en je vindt een lachende auto op je oprit. Ik zou daar heel vrolijk van worden!

LEES OOK: Te schattig! ‘Wonderbaby’ ziet voor het eerst sneeuw

7. Of verras iemand met een mini-sneeuwpop op z’n auto

Ik zweer ‘t je: als het mijn auto was, zou ik niet weg durven rijden (zo lief!).

8. Voor de gevorderden onder ons: maak Snoopy!

Het is even bouwen, maar dan heb je ook wat. Vergeet vooral niet een foto te posten op social media.

Wat we nog leuker vinden, is als je al je sneeuwcreaties hier post!

En twijfel je toch nog of je je kind wel naar buiten moet laten gaan in deze kou? Lees dan vooral deze 5 goede redenen waarom je je kind juist nú buiten moet laten spelen.

Hoofdbeeld Serendipitouswanderingsfirefliesandmudpies.comprincesspinkygirl.comgrowingajeweledrose.com

Reageer op artikel:
8 x extra leuke dingen doen in de sneeuw met je kind
Sluiten