Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Eten 19 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

8 Geweldige kersttraktaties (die ook nog eens gezond zijn)

Is je kind jarig deze maand, dan is het super leuk om kerst- of wintersnacks te maken als traktatie voor op school. Maar deze gezonde kersthapjes zijn natuurlijk ook gewoon leuk voor op tafel tijdens de kerstdagen thuis, of voor het kerstdiner op school.

Ze zijn niet moeilijk om te maken, gezond en vallen sowieso in de smaak. Alleen al omdat ze er zo leuk uitzien! Ook voor de allerkleinsten. Ga jij voor de rendiercrackertjes, de marshmallow sneeuwmannen of toch voor een van de andere geweldige hapjes?

1. The Grinch van druifjes

Kerstmis is niet compleet zonder The Grinch. Zowel als op televisie als op tafel! Je maakt ‘m zelf heel makkelijk met groene druifjes, banaan, aardbei en een kleine marshmallow voor op z’n kerstmuts.

2. Sneeuwpop van ei

Met twee hardgekookte eitjes en wortel maak je in een handomdraai je eigen sneeuwpoppen.

3. Kerstboompjes van watermeloen

Snijd de watermeloen in de vorm van een kerstboom, en plaats een stukje schil aan de onderkant om het helemaal af te maken.

4. Rendiercrackers

Je kunt elk soort crackertje gebruiken voor deze traktatie. Met twee M&M’s maak je de ogen, en met krakeling pretzels het gewei.

LEES OOK: It’s beginning to look a lot like… Wat zet jij eigenlijk op de kersttafel?

5. Bananensneeuwmannen

Snijd een banaan in stukjes, rijg ze aan een satéprikker en doe daar bovenop de onderkant van een aardbei. Een groene druif op de aardbei maakt de muts af.

6. Kerstboompje van appel en zoute sticks

Simpeler kan niet. Snijd voor deze traktatie groene appels in partjes en leg ze neer in de vorm van een kerstboom. Zoute sticks dienen als stam. De piek kun je maken van kaas.

LEES OOK: 7x De heerlijkste kidsproof kerstrecepten die ook voor jou een feestje zijn

7. Kerstmannetjes van aardbei en slagroom

Deze is iets minder gezond, maar niet minder leuk (en lekker)! Haal het kroontje van de aardbei, snij de puntige kant eraf en zet de aardbei ondersteboven. Spuit wat slagroom op de aardbei, en leg daar het puntje weer bovenop. De oogjes kun je maken van twee pitjes of met glazuur bijvoorbeeld.

8. Marshmellow sneeuwpoppen

Met drie marshmallows, wat gesmolten chocolade en zoute sticks maak je in mum van tijd superleuke sneeuwmannen. Rijg de marshmallows aan een satéprikker en prik daar de zoute sticks in op de plekken waar z’n armen en benen moeten komen. De knopen en zijn gezicht maak je met een beetje gesmolten chocolade. Heb je nog zure matten in de la? Snijd daar de sjaal dan uit. De neus maak je van een klein, oranje snoepje. Niet echt een gezonde traktatie, maar wel erg leuk!

Meer inspiratie opdoen voor traktaties? Ons zusje Culy heeft een hele verzameling.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme