Eva Dusch
Eva Dusch Kids 12 okt 2015

8 hilarische trucjes die jij vroeger uithaalde om langer op te blijven

Kinderen naar bed brengen is een vak apart in het ouderschap. Had niet even iemand kunnen waarschuwen? Lijkt ons vrij overbodig, want hoe vaak haalde jij vroeger niet dezelfde hilarische trucjes uit om maar zo lang mogelijk op te blijven? Tijdrekken was jouw middle name.

De stroom aan smoesjes die vrijkomt rond bedtijd is op z’n zachts gezegd vermakelijk. De meest originele en flauwe varianten komen voorbij, allen gebracht alsof morgen nog de wereld ten onder gaat. En we durven nu al te wedden: negen van de tien staan ook nog steeds in het geheugen gegrift van opa en oma.

Nog héél even

Alleen tot de reclame…?

Maar m’n vriendinnen mogen veel later naar bed

Als zij in de sloot springen, spring jij er dan achteraan? Een bloedirritant tegenargument, want ja, ze hadden wel gelijk. Verdomme. Game over.

Hééél langzaam drinken

‘Maar m’n glas is nog niet leeg’, zei je terwijl je ontzettend langzaam je glaasje melk leeg dronk. Want zolang je de melk nog niet op had hoefde je nog niet naar bed. Treuzelen was alles.

Zo stil mogelijk zijn

Vergeten worden door je moeder was je grootste nachtmerrie. Behalve als haar favoriete programma op tv was. Je kroop in het hoekje van de bank en zei niets meer. Of je was overal in huis te vinden, behalve daar waar je moeder was. Uiteraard in de hoop dat ze je totaaaal zou vergeten.

Dit slimme bed checkt de nachtrust van je kind>

Kwaaltjes

Opeens heb je héél erg buikpijn en moet je écht nog even hier op de bank blijven liggen. Terwijl mama over je buik aait.

De WC is opeens een museum

Óf je kind moet ‘eventjes’ naar de WC óf er moet om de tien minuten een WC-bezoek worden gepleegd.

‘Ik heb honger’

Rond bedtijd gaat je peuter opeens dood van de honger. Yeah right.

‘Ik heb een vraag’

Voordat het bedtijd is moéten deze vragen nog even beantwoord worden. Ander is slapen echt onmogelijk mama.

Ik wil, ik wil, kikker in je bil

‘Ik moet je iets laten zien’, ‘ik moet die knuffel hebben anders kan ik niet slapen’, ‘ik wil nog even knuffelen met de kat’ of ‘ik de hond welterusten wensen’. En zo gaat het maar door.

Het grote monster

Opeens zit de slaapkamer vol met monsters, spoken, spinnen en slangen. Nee moeders, hier kan absoluut niet geslapen worden. Alleen wanneer de grote broer ook naar bed gaat.

Eindeloos spelletjes spelen

Je zoon moet echt nog even dit level op de gameboy uitspelen, anders vergaat de wereld en moet hij morgen opnieuw de held uithangen.

En als je ouders dan eindelijk toch gewonnen hadden…

Dan was het zaak boven de heleboel te saboteren. Overlopen naar je zusje om daar de boel op stelten te zetten. Tot het moment dat je voetstappen op de trap hoorde. De adrenaline gierde door je lijf.

Hilarisch en zo herkenbaar: hoe breng je een tweeling naar bed?>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 hilarische trucjes die jij vroeger uithaalde om langer op te blijven
Sluiten