8 iPhone trucs die je nog niet kent

iOS 9 komt alweer bijna uit en maar wij zijn nog steeds bezig om iOS 7 en iOS 8 te verkennen. We vonden een aantal snufjes die je misschien nog niet eerder voorbij zag komen.

Wij zette er een paar voor je op een rij:

1. Bekijk welke apps de meeste batterij kosten (iOS 8)

Irritant hè, wanneer je telefoon halverwege de dag leeg is. Grote kans dat een app je batterij leegslurpt. Ga naar instellingen – algemeen – gebruik – batterij gebruik en bekijk of je de app met het meeste percentage kunt sluiten. Dat doe je door dubbel te klikken op de home-knop en je schermen die je niet meer wil naar boven te slepen. Gebruik je de app nooit? Verwijder hem dan.

2. Verander de volgorde van de deel-opties (iOS 8)

Als je altijd je foto’s deelt via Facebook en e-mail heb je de optie om dat met iMessage te doen niet nodig. Je kunt precies aangeven wat je wel en niet wil zien. Je verplaatst jouw voorkeuren hetzelfde als dat je normaal apps versleept, door ze even langer ingedrukt te houden dus.

3. Maak foto’s met de zelfontspanner (iOS 8)

Je kunt nu makkelijker selfies maken met de timer-optie. Klik op het klokje bovenin en kies voor de 3 of 10 seconden-optie, zodat je net iets meer tijd hebt om je lach te perfectioneren.

4. Zorg dat je geen notificaties van berichtjes krijgt tussen bepaalde tijden (iOS 7)

Na een paar glazen wijn of een vreselijk lange dag, heb je soms geen zin in berichtjes op je telefoon. Grote kans dat je er niet meer aan denkt je telefoon op stil te zetten, waardoor je de volgende ochtend wakker wordt van je telefoon. Hoe lekker zou het zijn als dat automatisch gebeurt? Dat kan met de ‘niet storen’-functie. Ga naar instellingen – niet storen, vink gepland aan en vul bij ‘van’ en ‘tot’ je gewenste tijden in.

5. Draai de kleuren om en lees makkelijker in het donker (iOS 7)

In plaats van je helderheid omlaag te schroeven, kun je ook gewoon de kleuren aanpassen. Dat doe je bij toegankelijkheid – keer kleuren om. Moet jij eens opletten hoe fijn dat is.

6. Kies voor de desktop site in plaats van de mobiele site (iOS 8)

Soms ben je even bezig voordat je de destopversie van een website te pakken hebt. Met deze functie is dat probleem verleden tijd. Scroll tijdens het typen van een url iets naar onder, gewoon in het grijze gedeelte waar geen favorieten of veelbezochte pagina’s staan.

7. Snel zoomen (iOS 8)

Tegenwoordig, met de steeds grotere telefoons, kan het prettig zijn om een beetje in te zoomen en minder apps per pagina te hebben. Druk op Beeldscherm en helderheid – Weergave.

8. Deel aankopen van iTunes met anderen (maximaal zes personen) (iOS 8)

Het zou te gek voor woorden zijn dat iedereen in je gezin dezelfde apps moet kopen. Met iCloud hoeft dat niet meer! Creëer je eigen iCloud familie en je bent good to go!

Deze handigheidjes van Facebook kunnen je ook goed op weg helpen!

Reageer op artikel:
8 iPhone trucs die je nog niet kent
Sluiten