Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 26 jan 2017

8 irritante vriendjes van je kind die je vroeg of laat over de vloer krijgt

Het is misschien niet aardig om grappen te maken over kinderen, maar hé, soms moet je als ouder gewoon even stoom afblazen. Dit lijstje met 8 type kinderen die nogal irritant zijn, is je vrijkaart om dat te doen. En echt, we zullen het niet verder vertellen.

Elk kind heeft wel een vriendje of vriendinnetje waarvan je als ouder denkt: ik ben ‘m liever kwijt dan rijk. Deze vervelende kinderen zijn onder te verdelen in diverse categorieën. Hoewel ik mensen (en kinderen) liever niet in hokjes stop en ook geen stempels op ze druk, is het in dit geval toch echt leuker om dat wel te doen. Dus hier zijn ze. De vervelende vriendjes of vriendinnetjes die ook jij vroeg of laat over de vloer krijgt.

1. Het kind dat om álles huilt

Ik heb geen problemen met kinderen die hun emoties laten zien en die huilen als ze verdrietig zijn. Maar dit is wat anders. Dit type kind huilt om álles. Als hij niet als eerste mag bij welk spel dan ook. Als zijn bakje rozijntjes net wat minder gevuld LIJKT te zijn dan dat van de rest. En als jouw kind oppert dat ze ‘nu ook buiten kunnen gaan spelen’. En als je de ene issue hebt opgelost, volgt de volgende alweer.

2. Het kind dat overal een rotzooi van maakt

Als dit vriendje vijf minuten binnen is, dan is de kamer van jouw kind veranderd in een slagveld. Dit vriendje gooit ook met dingen. En hij maakt dingen stuk, maar hij weet vooral alles overal vandaan te trekken om er vervolgens niet mee te gaan spelen. Het hele Thomas de trein-gebeuren (trein, rails en accessoires) is uit de doos gehaald en ligt verspreid over de vloer. De Jenga- en Kapla-blokjes liggen door elkaar in de gang. En alle verkleedkleren liggen in het speelgoedkeukentje. Je zorgvuldig in elkaar gezette Lego Ninjago-bouwwerk is gesneuveld (hoe durft hij!) en de koekkruimels liggen overal, maar niet in het schaaltje wat je hem hiervoor had gegeven.

LEES OOK: 9 dingen die strontvervelend zijn aan kinderen

3. Het kind met de stoute ideeën

Dit is het kind dat jouw kind ompraat om dingen te doen die hij of zij normaal gesproken niet (zo snel) zou doen. Je kind weet dat het een slecht idee is, maar als dat vriendje er is, hoor je ineens geen geluiden meer uit z’n slaapkamer. En als je gaat kijken, hebben ze zich opgesloten in de badkamer en maken ze daar – ongevraagd – zakjes smurfensnot (je wist niet eens dat dit tegenwoordig nog werd gedaan!) met jouw shampoos en met die exclusieve (en te dure) conditioner die je laatst bij de kapper kocht.

4. Het kind dat altijd viezig is

Toen hij werd afgegeven door z’n ouders, zag dit vriendje er heel normaal uit. Maar na tien minuten in jouw huis is hij viezig, net als je huis. En het grootste gedeelte van de tijd ben je bezig hem schoon te maken. Hij gebruikt zijn broek of shirt als een servet en veegt zijn neus af aan… je muur? Als hij binnenkomt na buiten te hebben gespeeld, moet je dit vriendje ook altijd even herinneren aan z’n schoenen: ‘Wil je die uitdoen?’ Want ze zijn vies, ook als er buiten geen modder te bekennen is. Hij kan bovendien niet netjes ín de pot plassen en vergeet áltijd door te trekken.

5. Het kind dat geen beslissingen kan nemen

Dit kind weet niet wat hij wil. Wil je appelsap of thee? Stilte. Wil je misschien een koekje? Daar is hij nog niet over uit. Wil je blijven eten straks? ‘Uh uh.’ Wil je misschien naar huis?

6. Het vroegrijpe kind

Lekker dit. Nee, niet dus. Dit is het vriendje dat jouw kind alles leert over seks. Dit kind weet alles over kussen – met tong. Van dit schatje leert jouw kind woorden die je thuis heel bewust uit jullie vocabulaire hebt weten te houden. Het hek is nu van de dam. Je kunt aan de bak met je uitleg over ‘de bloemetjes en de bijtjes’, terwijl je dat eigenlijk pas over een jaar of twee had willen doen.

7. Het kind dat zich altijd verveelt

Deze lijkt best op ‘het kind dat om álles huilt’. Als dit kind binnen is, verveelt hij zich binnen tien minuten, wat jullie ook aan het doen zijn. Hoeveel speelgoed je ook hebt, hoeveel spelletjes, films, tablets of Playstations. Zelfs als jullie naar de speeltuin gaan en op de terugweg een warme chocomel ergens drinken, dan nog is het kind verveeld. En dat zegt hij ook de hele tijd. Doet hij dat niet? Dan spreekt zijn lichaam (hangende schouders, veel zuchten, verveelde blik) wel boekdelen.

LEES OOK: Kinderen zijn goed voor je bullshit radar, maar écht

8. Het kind dat het liefst de hele dag eet

Hartstikke gezellig als er een vriendje komt spelen met wie jouw kind eerst even gaat zitten om wat te eten en iets te drinken en daarna overgaat tot waar hij voor gekomen is: spelen met jouw kind. Maar nee, nee. Dat gaat niet op voor dit kind. Hij lijkt niet gekomen om te spelen, maar om te eten! Hij wil wat druiven, een appel, popcorn, een koekje, wat chips en ‘hij lust ook nog wel een boterham met pindakaas eigenlijk’. En dan moet je nóg uitkijken dat hij op het eind niet vraagt of hij iets mee mag voor onderweg, ‘want ik heb nog honger’. En dat die vader je dan aankijkt alsof dat normaal is (ja, hij weet niet dat zijn zoon jouw halve voorraadkast al in z’n maag heeft).

Aan welk type vriendje irriteer jij je dood en mis je in dit lijstje? We zijn benieuwd! Laat het weten op onze Facebook-pagina.

En dacht je dat het nu al erg was? Als jij moeder (of vader) van een dochter bent, maak dan je borst maar nat. Want je moet er toch niet aan denken dat ze met een van deze vriendjes thuiskomt.

Reageer op artikel:
8 irritante vriendjes van je kind die je vroeg of laat over de vloer krijgt
Sluiten