Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 2 mrt 2014

8-jarig leukemie patiëntje start kookshow

Dit inspirerende filmpje kwamen we tegen bij onze collega’s van Culy.nl en wilden we je niet onthouden. De 8-jarige Arthur Gonzaga uit Brazilië werd rond Kerst behandeld voor leukemie en startte al snel daarna zijn eigen online kookshow!

Vanwege de behandeling lag Arthur lange tijd in het ziekenhuis. Om hem te verrassen bij thuiskomst bedachten zijn vader en stiefmoeder om samen een kookshow te beginnen. Want koken, dat is Arthur’s grote hobby. Een vriendin van de familie leende haar keuken uit en al snel begonnen ze met de opnames. In no time werden de YouTube-filmpjes een hit en heeft Arthur Gourmand bijna 5000 Facebook-likes.

Recepten
Wat Arthur kookt? Van alles! Zo kun je kijken naar recepten als ossenhaasfilet met asperges en puree van pastinaak, gebakken vis of een fruitsalade met passievruchtenroom. Echte fans kunnen verzoekjes indienen op de Facebookpagina voor gerechten waarvan je zou willen dat Arthur ze maakt.

Helaas zijn de filmpjes in het Portugees, maar het is sowieso leuk om dit enthousiaste jongetje met zijn hobby bezig te zien! Papa is in de filmpjes assistent. Gelukkig gaat het weer beter met Arthur’s gezondheid en heeft hij volgens zijn Facebook-berichten ontzettend veel zin om nog meer filmpjes te maken. Leuk!

Reageer op artikel:
8-jarig leukemie patiëntje start kookshow
Sluiten