Redactie
Redactie Kids 22 december 2014

8-jarige Dylan haalt $1 miljoen op met zijn boek voor z’n beste vriend

Dylan schreef twee jaar geleden een boek, genaamd Chocolate Bar. Hij was toen 6. Waarom Dylan dit gedaan heeft? Zijn beste vriend Jonah heeft een zeer zeldzame leverafwijking waar geen behandeling voor is, dus besloot Dylan hem te helpen.

Zijn doel? Met zijn boek $1 miljoen dollar ophalen, om dit vervolgens aan de Universiteit van Florida te doneren waar verder onderzoek naar de behandeling kan worden gedaan. Bij Jonah is sprake van ‘glycogeenstapelingsziekten’, een stofwisselingsafwijking waarbij glycogeen niet goed kan worden omgezet, waardoor het zich gaat ophopen in organen zoals de lever. Zijn bloedsuikerspiegel is hierdoor af en toe angstaanjagend laag is. En je beste vriend zo ziek zien, dat wil je natuurlijk niet. Er moest een oplossing komen…

Chocolate Bar

De titel van het boek is een zelfbedachte synoniem voor ‘awesome’, de term die Dylan gebruikt voor Jonah. Twee jaar geleden verkocht Dylan 200 exemplaren op een schoolevenement. In een paar uur haalde-ie $5000 dollar op. Nu, twee jaar later, heeft-ie zijn doel behaald en is er $1 miljoen dollar opgehaald. Het boek wordt nog steeds verkocht in ruim 60 landen wereldwijd. Onderzoekers van de Universiteit van Florida zijn optimistisch en zeggen ‘dat het nu niet alleen een droom is, maar ook werkelijkheid om een behandeling te ontwikkelen’. Good job, Dylan. Want als je op zo’n jonge leeftijd al zoiets voor elkaar krijgt, dan mag je ontzettend trots op jezelf zijn. Wij vinden je ‘awesome’.

Reageer op artikel:
8-jarige Dylan haalt $1 miljoen op met zijn boek voor z’n beste vriend
Sluiten