Yara Mens
Yara Mens Mind 12 jan 2015

8 kwaliteiten die de toekomstige vrouw van je broer moet hebben

Jij zal haar niet direct zien als ‘die leuke dame’, maar kijkt nét even iets kritischer dan dat. Je hebt er tenslotte een zus bij, of een vijand waar je nog vaak genoeg mee aan de kersttafel moet zitten. Acht zaken waar je dus echt even op moet letten wanneer je broer écht voor een vrouw kiest. Voldoet ze aan deze eisen? Gefeliciteerd!

1. Ze heeft een positieve invloed op hem

Ze laat hem niet alleen ‘haar man’ zijn, door alles voor haar te doen maar steunt hem in zijn dromen en ambities. Ze is lief voor hem, verzorgd hem goed (maar niet op een moederlijke manier) en staat voor hem klaar als dat nodig is.

2. Ze speelt geen spelletjes

Oftewel: ze moet geen spelletjes met hem spelen. Ze is eerlijk in haar verwachtingen en intenties. Als het hart van jou broer breekt (bewust natuurlijk, want sommige dingen gebeuren) dan is ze met jou in ieder geval nog lang niet klaar…

3. Ze is niet alleen ‘de vrouw of vriendin van’

Behalve dat ze een relatie met je broer heeft, zijn er nog tal van andere zaken die haar maken tot wie ze is. Het is geen vrouw die verandert in iemand die alleen maar oog heeft voor haar man. Ze weet zichzelf prima te vermaken met haar vriendinnen. Of met jou!

4. Ze heeft ambities

Ze heeft meer te vertellen dan alleen de pyjama die ze laatst voor je broer kocht (ughlll..). Ze heeft haar eigen dromen waar ze voor wil gaan. Mét jouw broer aan haar zijde.

5. Geen drama queen a.u.b.

Je wil het liefst iemand die een beetje relaxt is. Iemand die ook af en toe een grapje maakt, en wat zelfspot heeft. Een drama queen die op ieder familiefeestje weer in tranen uitbarst, omdat ‘het leven niet bepaald meezit’ zorgt niet voor een goede sfeer.

6. Ze kiest niet altijd de kant van je broer

Niets vervelender dan een vrouw die alles beaamt wat haar man zegt. Je broer heeft ook wel eens ongelijk hoor, hallo! Ze is ook een vrouw, dus met bepaalde standpunten mag ze zich ook best eens aan jouw zijde voegen.

7. Ze past bij de familie (of doet in ieder geval haar best)

Elk gezin is anders en dat is niet erg. Misschien moet ze daar wel even aan wennen, maar ze moet het wél proberen te accepteren. Van jullie familietradities blijft ze af.

8. Ze doet haar best een band met jou op te bouwen

Dit is voor jullie beide belangrijk. Een beetje wederzijdse interesse is dus een fijne bijkomstigheid. Uiteindelijk is er namelijk niks leuker dan dat je er toch eigenlijk een beetje een zus bij krijgt.

Is jouw schoonzus een echte zus? Laat het ons weten via Famme op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 kwaliteiten die de toekomstige vrouw van je broer moet hebben
Sluiten