Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Erop uit januari 1, 2015

8 landen die je kunt bezoeken voor minder dan € 50 per dag

Vroeger vloog je voor een schijntje de halve wereld rond. Die tijden liggen inmiddels een paar jaar achter ons. Maar, gelukkig zijn er nog een hoop bestemmingen die vriendelijk zijn voor je portemonnee. Voor minder dan € 50 kom je hier de dag wel door (en vaak nog voor veel minder).

De beste adresjes voor een budgetvakantie volgens Matt Kepnes. Hij schreef een boek over op budget reizen. Toegegeven, een ticket naar deze bestemmingen is vaak duur, maar eenmaal daar is vrijwel alles spotgoedkoop!

1. Fiji

Dacht jij dat Fiji mega-duur is? Dan heb je het mis! De omringende eilanden zijn duur, maar op Fiji vallen de kosten mee. Ja, er zijn een hoop resorts waar je voor 1000 euro per nacht kunt overnachten, maar er zijn ook een veel hostels en gasthuizen waar je kunt verblijven voor € 20 per nacht. Het vervoer is er goedkoop en het strand natuurlijk gratis.

2. Cambodja

Eigenlijk kan bijna heel Zuid-Oost Azië wel in dit lijstje opgenomen worden, maar zeker Cambodja is erg goedkoop. Je hebt al een hotelkamer met air-conditioning voor € 18. Lokaal eten kost iets minder dan € 2 en een westers maaltje € 6. Geef je hier dagelijks € 50 uit, dan leef je een luxe leven. Een schitterend land met aardige mensen, prachtige stranden, cultuur en jungle.

3. Portugal

Je zou het misschien niet verwachten, maar Portugal is een relatief goedkope bestemming in Europa. Hier vind je mooie stranden, wijnen, kliffen en historische steden. Lissabon is een van de meest betaalbare steden wanneer je in een 5-sterren hotel wilt verblijven. Waarom zou je naar het dure Italië gaan, wanneer je ook naar Portugal kunt?

4. Peru

Er is hier zoveel meer te ontdekken dan alleen de Inca trail. Maaltijden kosten zelden meer dan € 4, een hotelkamer voor jezelf is ongeveer € 23 en je kunt overal naartoe voor minder dan € 30. Laat de online prijzen voor de Inca trail je niet afschrikken naar dit prachtige land te gaan. Tip: Mocht je naar Cuzco gaan, op het laatste moment kun je kortingen tot 50% krijgen op trips naar Machu Picchu.

5. China

China is niet meer spotgoedkoop, maar mocht je een klein budget hebben dan is China een leuke optie. Zeker op het platte land is het goedkoop. Kamers kosten minder dan € 18 per dag, maaltijden kosten tussen de € 2 en € 5 en het openbaar vervoer in de steden minder dan een euro. Wat krijg je ervoor terug? Vriendelijke mensen, heerlijk eten, prachtige bergen, valleien, stranden voor een zachte prijs.

6. Bulgarije (of Roemenië, Moldavië, of…)

Het oosten van Europa is het goedkoopste gedeelte van ons continent. Leef als een koning voor minder dan € 40 per dag. Voor een paar euro eet en drink je heerlijk. En denk je bij historische steden direct aan Rome, Parijs of Praag? In het oosten vind je prachtige, oude steden zonder de torenhoge prijzen en velen toeristen. Zo wordt Krakau niet voor niets regelmatig Florence genoemd.

7. Bali

In het toeristische zuiden vlakbij Kuta, Seminyak en Ubud vind je de erg dure resorts en drukke stranden met luidruchtige buitenlanders. Blijf je daarvan weg, dan vind je een prachtige eiland met betaalbare hotelkamers (€ 15 per nacht), lokale maaltijden (€1,50) en activiteiten die ongeveer € 8 kosten. Blijf je weg van de meute, dan zie rijstterrassen, zwarte en witte stranden, vulkanen en leuke markten.

8. Thailand

Ondanks dat het land erg populair is, blijft het prima betaalbaar. Budget hotels (met een gedeelde badkamer) kosten rond € 8 per nacht en lokaal eten rond de € 4. Zelfs de pitoreske eilandjes die je ziet in de brochures zijn goedkoop. De adembenemende stranden en vriendelijke inwoners zijn reden genoeg om Thailand te bezoeken.

Zoek je avontuur, maar heb je een budget? Dan volstaan alle locaties hierboven, zónder dat je op een bank hoeft te slapen of iedere dag rijst eet.

Reageer op artikel:
8 landen die je kunt bezoeken voor minder dan € 50 per dag
Sluiten