Hoe komen ze erop?! 8 maffe obsessies van peuters

Is een volwassene die een obsessie heeft vooral creepy, in het geval van peuters is het volkomen normaal om ergens door geobsedeerd te zijn. Wat zeggen we, het is vaak zelfs super schattig zo’n plotselinge verliefdheid op Shrek of iets mafs als vuilniswagens.

Heeft jouw kind ook een grappige obsessie waar hij of zijn niet over uitgepraat raakt ? Laat het ons weten via onze Facebook-pagina.

Hier 8 grappige dingen waar peuters niet over uitgepraat raakten en die hun ouders online deelden.

1. Pinguïns

Wow, dat zijn best veel pinguïns voor een tweejarige! Tja, als je ergens gek van bent, kun je er nooit genoeg van hebben.

2. Shrek, Fiona en Ezel

Alison: ‘Mijn zoontje Teddy heeft een obsessie voor Shrek. Hij droeg zijn Shrek CD altijd bij zich en we hebben de film bizar vaak gekeken. Met Halloween waren hij en mijn man Shrek en ik was verkleed als Fiona. Toen hij 3 jaar oud was, werd er op de peuterspeelzaal aan hem gevraagd wat hij wilde worden als hij later groot was. Zijn antwoord? Een ezel, oftewel Ezel uit Shrek. Het was de eerste keer ooit dat een peuter dat tegen die lerares gezegd had, oeps.’

3. Rudolph, the…

Helaas zijn obsessies niet altijd schattig. Varda: ‘Mijn oudste was vroeger doodsbang voor een glazen schuifdeur in een badkamer. Ze zag de reflectie van een rendier door het raam, en wist zeker dat er permanent een rendier in de badkamer woonde. Rendieren zijn sindsdien haar grootste nachtmerrie.’

LEES OOK: Wow! Fotograaf zet nachtmerries van kinderen om in levensechte beelden

4. De weerman

Wij zijn benieuwd, zou er in Nederland een peuter zijn met een obsessie voor Piet Paulusma?

5. Halloween

Jackie: ‘Mijn 3-jarige zoontje is geobsedeerd door Halloween, terwijl mijn man en ik het feest helemaal niet uitbundig vieren. Mijn zoontje kijkt Halloweenliedjes op YouTube (en zingt die vervolgens in de supermarkt, altijd fijn) en loopt door het huis als een zombie. Ook heeft hij minstens 50 tekeningen van skeletten gemaakt, die verbazingwekkend goed zijn.’

6. Kleinste ‘Belieber’ ter wereld

Malorie: ‘Mijn dochtertje is net twee, maar is nu al helemaal gek van Justin Bieber. Sinds ze kan praten, vraagt ze alleen maar naar Justin Bieber. Altijd. Ze herkent zijn stem, zijn gezicht en zelfs al zijn liedjes. Maar nu komt het: ze weet hoe Siri (digitale assistent iPhone, red) werkt. Het enige wat ze de hele dag zegt, is ‘Siri, speel Jus Beeba Soorya,’ oftwel Siri, speel Justin Bieber Sorry. Siri begrijpt haar natuurlijk niet, dus meestal ben ik degene die het nummer opzet. Daarna begint het baby-twerken.’

LEES OOK: Peuter vraagt per ongeluk of de digitale assistent porno wil afspelen

7. De vuilniswagen

Je zou denken dat dit jongetje naar iets héél spannends staat te kijken… Maar nee hoor, het is gewoon de vuilniswagen. Da’s natuurlijk veel interessanter dan spelen met z’n neefjes.

8. Het paarse aap-monster

Toen kleine Harper deze paarse aap voor het eerst zag, zeurde ze weken lang alleen maar om de ‘paarse ah-ah’. Haar moeder bedacht allerlei smoesje om te verklaren waar de aap was, maar het hielp niets. En toen stond het opblaasbeest ineens weer voor haar neus. Harper was ontzettend enthousiast, totdat ze dichterbij kwam. Stiekem vond ze het beest toch wel een beetje eng.

Welke obsessie heeft jouw peuter? Of had je vroeger zélf een obsessie waar nog steeds grappen over gemaakt worden? Wij zijn heel benieuwd, deel ze met ons!

Ha-ha, hilarisch! 12 x zo werkt het brein van een peuter als iets ‘Van Mij’ is

Reageer op artikel:
Hoe komen ze erop?! 8 maffe obsessies van peuters
Sluiten