Redactie
Redactie Eropuit 12 jul 2014
Leestijd: 2 minuten

8x je tuin omtoveren tot kinderwalhalla

Het is tijd om naar buiten te gaan. Alleen soms heb je niet altijd zin om je je buitenshuis te begeven. Gelukkig hebben we de tuin of het balkon nog. En daar hoeft echt geen achtbaan in te staan om het avontuurlijk te maken.

De onderstaande tips zijn leuk, leerzaam en binnen handbereik! Veel hoef je er niet voor te doen. De fantasie van je kind doet namelijk het grootste werk. En ze zijn er een tijdje zoet mee. Laat die vakantie nu maar komen!

1. Geef ze een eigen moestuin

Kinderen vinden het fantastisch om hun eigen groenten, fruit of kruiden te planten. Niet alleen leuk, ook nog eens ontzettend leerzaam. Geef ze een grote bak met aarde of maak een stukje tuin vrij. Kijk hier wanneer je wat wanneer kunt zaaien.

2. Koop schoolbordverf

En verf daarmee een muur of schutting vol. Mocht je geen verf willen gebruiken, koop dan een krijtbord of maak er één zelf van multiplex en schoolbordverf. Tip: creëer een afdakje boven het bord. Zo bescherm je de prachtige kunstwerken tegen de regen.

3. Maak een tipi van bamboestokken

De tipi’s voor in huis zijn al een tijdje in beeld, maar eigenlijk hoort zo’n exemplaar in de buitenlucht te staan. Maak er zelf één van bamboestokken en laat ze begroeien met klimplanten. Klimop of wingerd, bijvoorbeeld.

4. Maak een mini-buitenkeuken

Zet een kinderkeuken buiten en zorg, als het even kan, voor een wateraansluiting. Zo heeft je kind echt het gevoel dat-ie iets kan maken. Een bak met zand of aarde erbij en het taarten bakken kan beginnen. Zandkoekjes of moddervlaaien smaakten nog nooit zo lekker!

5. Maak een evenwichtsparcours

We kennen het allemaal nog wel van vroeger; je evenwicht bewaren op een boomstam of balk. Reuze spannend en je kon er uren op klimmen. Zet een paar lage boomstronken neer of stapel overdwars wat balken op elkaar.

Bouw een geheime tuin

Creëer een plek in de tuin omringd door planten en een open plek in het midden. Betegel het of leg er gras neer. Zorg voor een kleine opening, zodat ze eigen geheime tuin hebben. Geef ze hier wat lekkers of stop af en toe een briefje door de planten heen.

7. Tover je tuin om tot archeologisch gebied

Kies een stukje tuin uit waarin kinderen mogen spitten. Zet dit af met een lint en maak ze duidelijk dat alleen echte schatgravers hier mogen zijn. Maak een koffertje met een kwast, vergrootglas, troffel en een helm zodat ze heel even in de schoenen staan van een archeoloog.

8. Bedenk een dierentuin of circus

Laat je kind zijn of haar lievelingsknuffels naar buiten halen of zet de dinosaurussen, wilde tijgers en leeuwen verspreid neer op de grond. Laat ze toegangskaartjes maken, zodat je de dierentuin in mag. Komt dat zien, komt dat zien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8x je tuin omtoveren tot kinderwalhalla
Sluiten