Inga Stoit
Inga Stoit Algemeen 26 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

8 makkelijke manieren om een schoner en meer opgeruimd huis te hebben

Niks zo fijn als thuiskomen in een schoon en opgeruimd huis. Helaas is dit niet altijd het geval want de kinderen, jijzelf en je partner, kunnen er af en toe een zwijnenstal van maken.

Deze 8 makkelijke tips helpen jou op weg naar een schoner en meer opgeruimd huis. Want daar worden we allemaal blij van!

Schoonmaak routine

Houd jezelf aan een schoonmaak routine. Bijvoorbeeld: iedere maandag van 10:00 tot 11:00 maak je een uurtje schoon, of iedere dag 30 min. Het is maar net wat jij wil en het is maar net wanneer het jou uitkomt. Maar maak dit wel een vast onderdeel van je routine. Op deze manier gebeurt het haast nog zonder dat je er erg in hebt.

Maak elke avond het aanrecht schoon

Op een schoon aanrecht laat men zo min mogelijk slingeren. Terwijl een vies aanrecht vraagt om opgestapelde boorden. Als het aanrecht namelijk schoon is ben je eerder geneigd om je vieze spullen direct in de vaatwasser te doen en dus niet te laten slingeren. Win-win. 😉

Maak schoon terwijl je kookt

Als het eten op het vuur staat kun je op de bank gaan zitten wachten, maar je kunt ook vast de keuken een beetje opruimen. Je hebt je handen tussen het koken door vrij dus die kan je maar beter zinvol benutten. Ruim op terwijl het eten op het vuur staat en dan kun je daarna uitgerust en wel op de bank neerploffen.

Een kamer tegelijk

Wanneer je bezig bent met een grote schoonmaak kun je maar beter een kamer tegelijkertijd doen. Verplaats je dus niet van de keuken naar de badkamer, maar houd je bij een kamer. Hierdoor sla je geen hoekjes over en ben je eerder geneigd de zaak grondig aan te pakken.

To do list

Soms komt er iets in je hoofd op en dan denk je: ‘ah, dat komt vanavond wel’. Vanaf nu noteer je al die gedachten op papier of in een app. Hierdoor ben je eerder geneigd om de taken te volbrengen in plaats van ze te vergeten, of te laten liggen.

Maak je bed op bij het opstaan

Er is iets magisch aan een opgemaakt bed. Je begint je dag hierdoor goed en het is daarnaast reuze fijn om ‘s avonds in dit bed te stappen. Mensen die iedere ochtend hun bed opmaken hebben vaak veel meer de motivatie om de rest van de dag even organisatorisch in te richten.

Kast opruimen

Veel vrouwen hebben een stoel in de slaapkamer die bedolven onder kleding ligt. We gooien hier allerlei dingen op, die we uiteindelijk toch niet willen dragen die dag. Stop hiermee en vouw vanaf nu alles weer netjes op en leg het terug. Uiteindelijk ben je namelijk veel langer met die stapel bezig dan met dat ene shirtje.

LEES OOK: Wanneer is het tijd om kleding weg te doen? Volg deze richtlijnen.

Vuilnisbakje plaatsen

Plaats in vrijwel iedere ruimte een mini vuilnisbak. Zo ben je minder snel geneigd je rommel op te laten stapelen. En dus wordt die berg een stuk minder. Je zult zien dat dit enorm veel scheelt. Als je helemaal naar beneden moet lopen om bepaalde dingen weg te gooien doe je dit toch een stuk minder snel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme