Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 5 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

8 mijlpalen die je als nieuwbakken moeder nooit tegenkomt op Pinterest

Op Pinterest vind je eindeloos veel ideën om de eerste mijlpalen van het moederschap te vieren. De eerste keer ‘mama’ horen, de eerste wiebelige stapjes, de eerste keer zelf op het potje… heel zoet allemaal, maar er is nog een heel trits mijlpalen die je gek genoeg dan weer nooit ziet op social media.

Schouderklopje

Het zijn dan ook misschien niet de mijlpalen die je viert met taart, champangne een uitgebreide Instagram-post, maar toch zijn ze het waard om even bij stil te staan. Krijg je van ons een virtueel schouderklopje.

1. Je hebt je excuses aangeboden voor iets wat je kind deed of zei

Misschien zette je pasgeborene het op een brullen middenin een rustig restaurant. Misschien vroeg je kleuter zich in de supermarkt hardop af waarom de mevrouw achter de kassa een snor heeft. Het is onvermijdelijk dat je kind op een bepaald moment iets doet wat je doet wensen dat de grond onder je directemundo opensplijt. Gezien die kans klein is, zit er maar één ding op: sorry zeggen.

2. Iemand zei iets onaardigs over je kind en je hebt diegene niet vermoord

Jouw kind is natuurlijk een engeltje en iemand de euvele moed heeft dat in twijfel te trekken of iets wat lijkt van kritiek op je kind te leveren, speelt met vuur. Hoewel je moederinstinct dat stuk onverlaat liefst meteen naar de keel vliegt, is dat niet altijd de slimste optie. Dus chapeau voor jou als je even slikt, tot tien telt en je schouders ophaalt.

3. Je geeft toe dat je kind zich als een eikel gedraagt

Want ja, newsflash: kinderen, jongen of meisje, zijn soms eikels. Alsof ze in een oogwenk transformeren van zoete pasgeborene tot demoon van satanachtige proporties. Of je het nou van de daken schreeuwt of alleen in het oor van je partner fluistert: op een dag zul je moeten toegeven dat je kind zich niet altijd even cool gedraagt. Niks mis mee.

4. Je hebt je eerste moeder-geheugenverlies ervaring overleefd

Het is moeilijk te geloven, maar al die emoties vlak na de bevalling worden op een gegeven moment een vage herinnering (al staat die totaalreptuur helaas nog in je geheugen gegrift). Op een dag vraagt iemand op welke datum je kind geboren is en kun je niets meer dan diegene schaapachtig aankijken omdat je oprecht niet meer weet of ‘ie nou op de negende of de tiende geboren is. Dat is je eerste ervaring van moeder-geheugenverlies. Dat heb je te danken aan je kind – gut, hoe heet ‘ie ook alweer?

5. Je ontdekt dat je je kinderen kan inzetten als smoes

Het briljante aan kinderen is dat je ze kan inzetten als smoes voor legio dingen waar je echt geen trek in hebt. Steengrillen bij wijze van personeelsuitje? Hè jammer, je kan geen oppas regelen. Babyshower van de schoolvriendin die je al drie jaar amper gesproken hebt? Idem dito. Als je slim bent, pas je deze truc al toe vanaf je zwangerschap.

6. Je Google-skills zijn sterker dan ooit

Er komt een dag waarop je niet meer alleen Googlet naar vage symptomen en moet concluderen dat je gisteren al overleden had moeten zijn, maar dat de focus zich verlegt naar huishoudelijke vragen. Krijg je Nutella ooit weer uit een wit overhemd en wat moet je doen om markeerstift van het behang te schrobben?

7. Je bent getransformeerd tot je eigen moeder

De eerste keer dat je reageert op je kind met de woorden ‘omdat ik het zeg’ slaat de schrik je om het hart: je bent je moeder geworden. Dat is het moment waarop je je moeder verplicht bent haar te bellen en te zeggen dat je van haar houdt.

Dan nu: waar is de champagne om het te vieren?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 mijlpalen die je als nieuwbakken moeder nooit tegenkomt op Pinterest
Sluiten