Redactie
Redactie Eropuit 17 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

8 bestemmingen voor op je bucketlist

Een paar om zo te boeken, en een aantal voor op je ver-lang-lijstje: deze acht droomplekken zijn hoe dan ook een must see:

1. De Azoren eilanden

Deze Portugese eilandengroep in de Atlantische oceaan staat bekend om haar unieke wandelroutes en adembenemende natuur. Een aanrader voor de actieve vakantieganger.

2. De Kimberley

Het échte Australië beleef je volgens velen het beste in dit natuurgebied, waar je op eigen houtje de ongerepte natuur kunt ontdekken.

3. De Seychellen

Bounty witte stranden, een azuurblauwe zee en altijd mooi weer: deze eilandengroep in de Indische oceaan is een tropisch paradijs pur sang.

4. Mallorca

Vergeet de met toeristen overladen kustplaatsen: wanneer je het binnenland van Mallorca intrekt vind je de mooiste verscholen plekjes en idyllische natuur.

5. Hunan

De zuidelijk Chinese provincie Hunan staat bekend om zijn uitgestrekte bloesemboom velden en ongekende rotsformaties.

6. Victoria Falls

De indrukwekkende Victoria Falls liggen precies op de grens tussen Zimbabwe en Zambia en zijn de breedste watervallen van heel Afrika.

7. Riga

De hoofdstad van Letland is nog niet zo bekend onder stedentrippers en dat is zonde! Met haar prachtige art nouveau gebouwen (het grootste aantal ter wereld) is het er heerlijk vertoeven.

8. Meteora

Deze zes Griekse kloosters uit de 11e eeuw (!) staan niet voor niets op het UNESCO’s lijstje met wereldmonumenten. Even onwaarschijnlijke mooi als de plek waar ze gebouwd zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 bestemmingen voor op je bucketlist
Sluiten