Redactie
Redactie Kids 24 dec 2017

8 redenen waarom je stiekem zelf aan de kindertafel met Kerst wil zitten

Ze komen dichterbij, de feestdagen. Dat betekent dat we naarstig opzoek gaan naar de juiste recepten, tafeldecoratie en bijbehorende tafelindeling. Zo, hier een tafel voor de grote mensen en daar de kindertafel, voor de kleine mensen. Please, mogen wij daar ook bij?

Want het heeft zo z’n voordelen, die kindertafel. Zo wordt er altijd oprecht gelachen, het is er altijd gezellig en die tafeletiquette, ach die nemen we met een korreltje zout. Eigenlijk zijn er nog veel meer redenen waarom we aan de kindertafel willen zitten!

1. Niets hoeft stiekem

Je ziet je oom af en toe stiekem z’n telefoon checken, je moeder maakt een sissende sneer richting je vader en je zus ergert zich groen en geel aan het gedrag van haar zoontje. Toch gaat het allemaal net op een manier dat je het wel doorhebt, maar dat iedereen net doet of er niets aan de hand is. Want het is Kerstmis en dan doen we net alsof het allemaal pais en vree is. Kinderen luisteren misschien niet altijd, ze zullen nooit stiekem hun telefoon checken (ze doen het gewoon) en als ze iets op hun lever hebben, dan vertellen ze het in geuren en kleuren.

LEES OOK: 10 gespreksonderwerpen die je maar beter kunt vermijden aan het kerstdiner.

2. De band die aan zo’n kindertafel ontstaat, is onbeschrijflijk

Kun je je dat nog herinneren? Dat je met je zusjes/broertjes/neefjes/nichtjes/kinderen van vrienden aan tafel zat en dat jullie elk jaar weer uitkeken naar Kerst. Het was feest. Er ontstond een band. Een gevoel van saamhorigheid, baldadigheid en geluk overspoelden de kindertafel. Ja, laten we dat gevoel weer ophalen.

3. Het kan werkelijk niemand schelen of je stiekem al begint met eten

We hebben de neiging, met al dat lekkers op tafel, alvast een hapje van dit of dat te nemen. Snoepen, zo heet dat. Iets wat niet vreemd in de oren klinkt met Kerst. Toch schijnen we geduld te moeten hebben, immers iedereen moet zitten waarna één persoon roept: ‘Nou jongens, schep op!’ Daarbij kijken we niet naar de kindertafel, oh nee. Kinderen hebben nou eenmaal niet zoveel geduld en hé ‘Het zijn kinderen, laat ze nou maar’.

LEES OOK: En zitten ze wel bij je aan tafel? Zo voorkom je dat ze zich gaan vervelen.

4. Geen onderwerp is te gek

Elke roddel mag je op tafel leggen daar. Niets is te gek. Nooit zul je raar worden aangekeken en ongemakkelijke stiltes zijn er niet. Daarbij heb je echt niet altijd zin om geforceerd over een zwaar onderwerp te praten, laat staan jezelf mengen in een eindeloze discussie met die hooghartige neef van je.

5. Een goede en snelle eter? Yes, dan zit je daar goed!

Niemand kijkt echter op of om of je nog een keer opschept. En nog een keer. Heb je het gevoel dat je goed vol zit? No worries, die broek kan gewoon even open! Het lijkt net of de personen aan de grote-mensen-tafel opeens langzaam zijn gaan eten. Daarbij wordt er veel gelet op wie wat eet en hoeveel. En mocht je last hebben van een food coma, het ladylike-gehalte aan de kindertafel is niet zo hoog gelukkig, dus een dutje na afloop is geen probleem.

6. De kindertafel krijgt als eerste te eten

Dat is gewoon een big plus.

7. Er is altijd wel een klein kind die je de schuld kan geven

Ligt er eten op de vloer? Een grote vlek in je mooie nieuwe zijden blouse? Dat heeft je nichtje gedaan! Jij bent van nature namelijk heel goed opgevoed.

8. Niemand heeft in de gaten hoeveel wijn je al op hebt

Die kinderen kijken niet op of om als het om het bijschenken van wijn gaat. Het enige waar ze zich om bekommeren, is het toetje en of er wel genoeg lol gemaakt wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 redenen waarom je stiekem zelf aan de kindertafel met Kerst wil zitten
Sluiten