Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Lifestyle 21 december 2016

8 redenen waarom de winter zo snél mogelijk afgelopen mag zijn

Korte dagen, onflatteuze, dikke winterjassen, kou en nog meer kou. Natuurlijk zijn de feestdagen dé reden om dol op de winter te zijn, maar verder kan het seizoen me gestolen worden. Herkenbaar? Lees dan vooral verder.

Er is heel veel moois aan de winter, begrijp me niet verkeerd. Maar persoonlijk vind ik dit seizoen behoorlijk geromantiseerd. Zodra de zon later opkomt en ‘s avonds steeds een beetje eerder onder gaat, word ik langzaam minder vrolijk. Ik ben niet gemaakt voor De Donkere Dagen. En al helemaal niet voor kou. Er is gewoon niks leuks aan de winter, behalve de feestdagen. Daar kom ik zonder moeite mijn warme bed voor uit.

Dit zijn de redenen dat ik niet kan wachten tot het weer lente is:

[STAP stap=”1″]

Je voeten veranderen in ijsklompjes

Koude voeten zijn de hel. Vooral als je in bed ligt en ze maar niet warm willen worden. De enige oplossing is vaak om ze tegen de warme voeten van je partner te leggen, met nieuwe ellendige gevolgen van dien.

[STAP stap=”2″]

Je haren zijn de hele dag statisch

De hele winter knoop ik mijn haar vast in een hoge staart, omdat los laten hangen gewoonweg geen optie is. Door de droge lucht is je haar ineens compleet vergeten dat het naar beneden moet blijven hangen, hoe veel olie je er ook instopt. Pure ellende.

LEES OOK: 4 typen winterjassen met een lange houdbaarheidsdatum

[STAP stap=”3″]

Sneeuw is alleen leuk om naar te kijken

Prachtig hoor, die sneeuw. Als je binnen zit. Lange files op de wegen, bevroren wissels op het spoor, als er sneeuw ligt wil je gewoon NIET. NAAR. BUITEN. Lopen is trouwens ook niet altijd een goed idee met sneeuw, vanwege het uitglijdgevaar.

[STAP stap=”4″]

Jurkjes zijn verleden tijd

Als het vriest is er maar één manier waarop je veilig naar buiten kunt, en dat is gehuld in een dikke winterjas, met daaronder een dikke trui en een jeans. Sjaal om, handschoenen aan en gaan. Allesbehalve vrouwelijk en flatteus. Jurkjes komen (helaas) pas weer uit de kast als je benen er niet vanaf vriezen in een panty. Tenzij je een echte diehard bent, natuurlijk.

[STAP stap=”5″]

Opstaan is de hel

Je warme bed is de enige plek waar je wilt blijven als de wekker gaat. Buiten lijkt het om zeven uur ‘s ochtends nog middernacht, en op weg naar de badkamer ben je alweer versteend van de kou. Eenmaal onder de douche begint het hele verhaal opnieuw.

[STAP stap=”6″]

Je vraagt je af of de zon überhaupt nog wel bestaat

Het is donker als je op je werk aankomt, en donker als je er weer weggaat. Als er íets ongezellig is, is dat het wel. Logisch, dat je aan het eind van de dag te futloos bent om nog iets leuks te gaan doen.

[STAP stap=”7″]

Er is niks meer over van je zachte huidje

De potjes Vaseline zijn niet aan te slepen, maar hoe vaak je ook smeert, je lippen barsten waar je bij staat. Je zachte perzikhuidje is trouwens ook ver te zoeken.

[STAP stap=”8″]

Krabben, krabben en nog eens krabben

Er is niks nuttelozer dan je wekker een kwartier eerder te moeten zetten, omdat je de ruiten van de auto nog moet krabben.

Zo los je dat op. 11 x slimme hacks tegen irritante winterongemakken

Reageer op artikel:
8 redenen waarom de winter zo snél mogelijk afgelopen mag zijn
Sluiten