Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Algemeen 1 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Eerste Hulp Bij Opruimen: 8 series op Netflix die gaan over het huishouden

Het huishouden, konden we maar doen of het niet bestond. Soms heb je er gewoon he-le-maal geen zin in, hoewel je vaak ook wel weet dat je geen keus hebt. Alle moed bij elkaar geraapt ga je weer met je lijstje naar de supermarkt, maar verder dan een dag vooruitdenken lukte vandaag echt niet. Morgen maar weer hetzelfde liedje.

Het is best fijn om zo nu en dan tips te krijgen over hoe je het huishouden net iets handiger aan kunt pakken. En wat is er lekkerder dan die tips onderuitgezakt op de bank in ontvangst nemen? Van eenvoudige hacks tot rigoureuze veranderingen, deze series op Netflix gaan over het optimaliseren van je huishouden:

The Great Interior Design Challenge

Deze Britse serie wordt gepresenteerd door Tom Dyckhoff (architectuurhistoricus) waarbij deelnemers tegen elkaar strijden terwijl ze met een krap budget snel en stijlvol kamers moeten inrichten. Als je op zoek bent naar wat inspiratie om je huis goedkoop en innovatief te transformeren, is dit een ideale serie voor jou.

Stay Here

Genevieve Gorder (designer) en vastgoedexpert Peter Lorimer laten zien aan huiseigenaren hoe ze van een huurwoning een (winstgevend) paleis kunnen maken.

The world’s most extraordinary homes

Als je er van houdt om binnen te kijken bij unieke huizen, dan word je fan van deze show. Het is een Britse docuserie waar architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin je meeneemt in hun zoektocht naar de meest buitengewone huizen in de wereld.

Home Made Simple

Een huis creëren waar je als familie het liefste woont is de kern van Home Made Simple. Een team van professionele ontwerpers gaan simpele oplossingen creëren voor alledaagse huisuitdagingen, dat doen ze door samen te werken met de families.

Consumed

De serie Consumed gaat over ontspullen. In de serie zie je mensen die heel veel spullen hebben. Mocht je je nog afvragen of chaos in huis zorgt voor chaos in je hoofd, is deze serie een goeie. Jill Pollack is een pruimcoach en zij zorgt ervoor dat gezinnen een ontspulproces doormaken.

The ultimate guide to penny pinching

In deze serie wordt er gesproken met verschillende mensen die heel fanatiek geld besparen. Zo zijn er mensen die alleen maar kortingsbonnen gebruiken in de supermarkt, maar is er ook een serie gewijd aan het plannen van een extreem zuinige bruiloft. Famme’s Marleen wil ook een budget bruiloft, haar tips en ervaringen kun je hier lezen.

Tidying up with Marie Kondo

Opruimgoeroe Marie Kondo kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. In de serie is een reeks woningmake-overs te zien te zien waarbij Marie Kondo mensen helpt om spullen uit te zoeken. Ze richt zich op vier hoofdcategorieën: kleding, boeken, documenten en sentimentele items. Kun je wel wat tips van een opruimgoeroe gebruiken? Lees hier Marie Kondo haar tips voor elke kamer in huis!

Amazing interiors

Deze show bewijst maar weer dat je een huis nooit van de buitenkant moet beoordelen. In deze serie krijg je huizen te zien die van buitenaf misschien heel gewoontjes lijken, maar die een ongelooflijke en unieke binnenkant hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eerste Hulp Bij Opruimen: 8 series op Netflix die gaan over het huishouden
Sluiten