Thea Tijssen
Thea Tijssen Mind 2 feb 2017
Leestijd: 4 minuten

8 type moeders die je geheid tegenkomt in een groepsapp over je kind

Als je opgroeiende kinderen hebt, is de kans groot dat je aan minstens één groepsapp met moeders deelneemt. Of het nou is voor ‘het feestje van Femke’, om een meidenavondje weg te plannen of om een ingewikkelde carpool-actie te organiseren; bepaalde moeders kom je in elke WhatsApp-groep tegen.

Tegenwoordig zijn het groepsapps die de klok slaan. Handig? Zeker. Tijdrovend? Dat ook. Vooral als er verschillende types in de groep zitten. En dat is meestal het geval. Een groepsapp doet je soms toch al een gevangene van je eigen telefoon voelen. Dat je soms even een uurtje niet kijkt en ineens 43 (!) berichten hebt gemist. Van één van deze types dus. En ja, je staat er zelf natuurlijk ook tussen:

1. De initiërende moeder

Zij is de moeder van wie we allemaal houden, want zij herinnert ons eraan dat de kinderen volgende week zaterdag om 11.00 uur een judotoernooi hebben. Elke week stuurt ze een vriendelijk berichtje dat alle deelnemers eraan doet herinneren dat het van start gaat. Het berichtje begint meestal met ‘Hoi dames!!’ en de uitroeptekens vliegen je om de oren. De appjes van de initiator zijn altijd perfect getimed. En heel handig!

2. De verkeerd geïnformeerde moeder

In elke groepsapp zit altijd een moeder die volkomen gedesoriënteerd is wat betreft haar agenda. Ze reageert geregeld met: ‘Wat? Is dat déze week?’ of: ‘Oh nee, dat staat niet in mijn agenda. Wanneer hebben we daar een mailtje over gehad?’ De rest van de groep doet dan diverse pogingen om haar rommelige schema op orde te brengen door er twintig appjes over te sturen, maar ze zal nog steeds verward reageren. Je vraagt je soms af hoe ze dat toch op haar werk doet. We voelen ons stiekem zelfvoldaan omdat onze agenda niet zo rommelig is als die van haar.

LEES OOK: Met deze frivole agendatrend vergeet je nooit meer een afspraak

3. De emoji-verslaafde moeder

Emoji’s zijn leuk hoor. Echt! Maar ze zeggen niet alles. Om niet te zeggen: niks! Natuurlijk is een duimpje omhoog helemaal goed, maar een spookje met z’n tong uit z’n mond op de vraag waar je vanavond gaat eten? Doe maar niet.

4. De ik-kan-altijd-helpen moeder

Deze moeder is zo flexibel, daar is je yogalerares niks bij. Ze kan meehelpen met het versieren van de hal op school en bij het inschenken van warme chocomel warme-truien-dag. Ze stond vorige week nog stand by om eventueel mee naar het museum te gaan met groep 3 en ze heeft gisteren geholpen in groep 5. Elke WhatsApp-groep heeft dit type moeder nodig!

5. De moeder die alles in de war schopt

We zijn niet echt fan van deze moeder, want ze maakt alles onnodig ingewikkeld. Meestal een paar minuten nadat alles net is kortgesloten. Na 55 appjes hebben vijf moeders ingestemd met het gecompliceerde haal- en brengschema voor de uitwedstrijd van je zoons elftal en dan komt ze aan: ‘OMG. Ik realiseer me net dat ik mijn nichtjes dit weekend te logeren heb, dus ik heb nog twee plekken nodig in mijn auto. Ik kan geen kinderen meenemen. Sorry!’ Zij is meestal de reden waardoor andere moeders hun telefoon door de kamer gooien.

6. De moeder die alles uitstelt

Als de initiërende moeder (punt 1) een berichtje stuurt, kijkt ‘de moeder die alles uitstelt’ stil naar haar scherm om te checken wat ze wel of niet moet doen en of dat misschien niet teveel werk is. Ze houdt zich koest, terwijl de plannen zich onder haar neus ontvouwen. En net als de afspraak staat, reageert ze met een ‘OMG, ik zie deze berichtjes nu pas!’ en heeft ze het voor elkaar dat ze niet hoeft deel te nemen aan wat de activiteit dan ook was. Weer. Dus. (Van uitstel kwam toch géén afstel?)

LEES OOK: Stop met uitstellen

7. De moeder die in teveel groepsappjes zit

Deze moeder heeft zoveel vrienden en zit in zo-veel groepen. En denk maar niet dat jij dat kan vergeten, aangezien ze de hele tijd ‘Oeps, verkeerde groep!’-berichtjes stuurt. Zucht… we weten het. Je bent geweldig.

8. De moeder die dol is op haar eigen stem

Appen is om veel redenen uitgevonden. Eentje daarvan is dat stilte goud is. Dat je zonder geluid kunt lezen wat iemand anders heeft gezegd. Zoiets. Maar dat weet deze moeder blijkbaar niet. Dus daar is ze weer met een ngesproken bericht. En moet je je telefoon aan je oor houden omdat anders het hele kantoor kan meegenieten (en je weet niet of je dat wel wil).

Herken jij bepaalde types? Of misschien jezelf? Taggen maar, en dat doe je hier.

Plannen jullie in de groepsapp een weekendje weg met de girls? Tijdens een weekend weg zonder kinderen ontpoppen zich deze moeders.

GIFJES: giphy.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 type moeders die je geheid tegenkomt in een groepsapp over je kind
Sluiten