8 x deze accessoires van je kind kun jij ook rocken

In tijden van lente en bijvoorbeeld geldnood, kun je best eens in de kast van je dochter (of zoon) duiken, want daar vis je de leukste accessoires uit. Ze zijn blij en cheap en wie wordt daar nou niet vrolijk van? Famme’s Patricia doet het één keer voor.

Mijn dochter, niet echt een meisje-meisje, zoals ik al eerder schreef, is niet zo van de frutsels. Dat komt mooi uit, want dan kan ik ze lekker om of aan. En toegegeven, sommige dingen koop ik gewoon zelf. Bij de plaatselijke speelgoedwinkel bijvoorbeeld. Er zijn vast nog duizend leuke dingen die je van je dochter kunt lenen en die jou prachtig staan, maar hier vast een voorzetje: 8 x accessoires van je kind die jij kunt rocken. En oh ja, draag alles apart hè, niet allemaal tegelijk. Maar dat lijkt me evident.

1. Armbandjes

Dit zijn eigenlijk elastiekjes, geloof ik. Maar ze doen het prima om mijn pols. Lekker jaren ’80, vond ik.

2. Nagellak

Kun je overal kopen (van drogisterijketen tot speelgoedwinkel) en best wel geinig toch?

3. Oorbellen

Die papegaai is retro, want vroeger van mij geweest toen ik op de basisschool zat. Toen vond ik ze ineens stom, nu vind ik ze énig.

En dit regenboogbelletje is gewoon van de speelgoedwinkel. Nog geen drie euro. Als je die kinderachtige oorbellen combineert met je eigen, gewone is het kinderlijke er meteen een beetje vanaf. Want je wil er ook niet uitzien als een kleuter natuurlijk.

4. Plaktattoo

Hier kwam een vriendin mee aanzetten, voor mijn dochter. Zij vindt ze helemaal te gek, en ik ook.

5. Pleisters

‘Mama, heb je auw?’ vraagt mijn kind als ik zo’n pleister op mijn knie/arm/enkel plak. ‘Nee schat, dat vindt mama gewoon leuk.’ Van die lieve Elsa-pleisters doen het ook leuk, bijvoorbeeld bij een stoer hardrock-shirt. Denk altijd in contrasten, zei een modestylist ooit tegen mij. Dus dat doen we dan maar.

6. Ringetjes

Was mijn dochter te groot, dus toen heb ik hem maar ingepikt. Voilà.

7. Sokken

Gekocht op de kinderafdeling van de Wibra, deze Stormtrooper-sokken. En gelukkig heb ik kleine voetjes.

8. Kettinkjes

Toen ik deze in de kinderspeelgoedwinkel zag voor een paar euro, kon ik hem niet laten hangen. Dat snapt een kind.

Meer inspiratie? Volg Famme’s Patricia op Instagram.

Oh en lees vooral ook even dit: van een gezonde relatie word je dikker. Ooooh nee. Ja, echt!

Reageer op artikel:
8 x deze accessoires van je kind kun jij ook rocken
Sluiten