Redactie
Redactie Lifestyle februari 22, 2017

8 x dingen die vrouwen doen waar mannen niks van begrijpen

De vriend en ik maken niet zo vaak ruzie. Daar zou ik ook ‘meer’ achter kunnen zetten, want het eerste jaar van onze verkering hebben we dat heus wel eens gedaan. Laten we het erop houden dat we allebei stevige persoonlijkheden zijn die een confrontatie niet per se uit de weg gaan, zoiets.

Gaandeweg leer je dingen te accepteren zoals ze zijn. Desalniettemin zijn er steevast een paar dingen waar de vriend zich stelselmatig over verbaast (klinkt aardiger dan ‘aan irriteert’) als ik het doe – en vice versa. Juist daar zit ‘m de acceptatie: vrouwen doen namelijk nou eenmaal bepaalde dingen waar mannen gewoon niks van begrijpen – en vice versa.

1. Kletsen

Mannen praten of – excusez le mot – ‘lullen’ met elkaar. Die doen niet aan kletsen, en gruwelen zelfs bij het woord. Vrouwen kunnen er doorgaans geen genoeg van krijgen.

2. Lijstjes maken

Omdat we het handig vinden, omdat we daardoor dingen minder snel vergeten, omdat het ons houvast geeft, omdat er namelijk 1001 dingen zijn die we moeten onthouden.

3. Vooruit denken


Een logisch gevolg van het vrouwenbrein dat hier over het algemeen uitermate goed toe in staat is. En een vereiste om lijstjes te kunnen maken.

LEES OOK: 8 geheimen voor een lange, dolgelukkige relatie

4. Plannen (ook wel ‘langetermijndenken’ genoemd)

Nog zoiets waar de meeste mannen niet in uitblinken. Of het daarom is dat ze het liever niet doen, is een klassiek kip-ei vraagstuk.

5. Drie keer per week met vriendinnen afspreken en dan nog steeds van alles te vertellen

Nee, ze heeft echt geen ander, dit is heel normaal.

6. Voicenoten


Whatsappen doen ze wel, hoewel beduidend minder dan vrouwen. Maar voicenoten is toch echt iets wat veel mannen te ver gaat. hoor, er gaat een wereld voor je open. 


7. Stapeltjes maken voordat je op vakantie gaat


Nee, dat is niet neurotisch, dat is gewoon handig. Dan kom je er niet de avond voor je vakantie achter dat die-en-die trui nog in de was ligt, of dat je je hardloopschoenen nog daar-en-daar hebt staan (zoals steevast de gemiddelde man).


8. Altijd nieuwe schoenen nodig hebben

Wen er maar gewoon aan.

Shocking: dit is wat mannen en vrouwen in een relatie zoeken (spoiler alert: er is maar één ding hetzelfde).

Bron hoofdbeeld: Britney Egner

Reageer op artikel:
8 x dingen die vrouwen doen waar mannen niks van begrijpen
Sluiten