8 x leuke spelletjes voor tijdens de paasdagen

3-2-1-go!

Kids

De kinderen staan al in de startblokken terwijl jij nog als een malle het programma voor het paasweekend aan het dichttimmeren bent. Nog een gat in het tijdschema? Deze acht activiteiten zijn geheid een succes dankzij het hoge als-dat-maar-goed-gaat-gehalte.

Waarschuwing: het kan er nogal fanatiek aan toe gaan!

1

Paasspeurtocht

Bron: Relish

Verstop allemaal eieren op de speelplaats, in huis of in de tuin. Op elk ei staat (of met een briefje geplakt) een leuke opdracht geschreven die de kinderen alleen of in groepjes moeten uitvoeren.

2

Overgooien

Laat de kids voorzichtig met een ei overgooien zonder het te breken. Dit gaat voor een hoop zenuwachtig gegiechel zorgen.

3

Russian Roulette (nee, er vallen geen doden)


Voor wie het écht bont wil maken en niet bang is om vies te worden, is dit spelonderdeel uit de show van de Amerikaanse tv-host Jimmy Fallon (ok sorry, ik ben méga fan). Leuk voor de wat oudere kinderen, maar misschien nog wel het leukst voor ons volwassenen. Heerlijk spel voor een extra shot adrenaline.

4

Scoren maar!

Bouw een simpele kartonnen doos om in een reusachtige paashaas. Knip bij zijn snuit een groot gat en gebruik een extra stukje rood geverfd karton als tong. Nu mogen de kinderen allemaal om de beurt proberen gekleurde ballen (of bijvoorbeeld tennisballen) in het bekje van het konijn te gooien en houd de score bij.

5

Je eigen Van Gogh

Onthoofd de eieren en gooi in elk ei een verschillende kleur verf. Laat de kinderen ze vervolgens op een groot wit canvas gooien. Voor je het weet heb je een handmade kunstwerk aan de muur hangen.

6

De lepel race

Ha, een bekende! Leg een ei op een lepel en laat je kinderen daar een bepaald parcours mee aflopen of maak er een sprintje van. Wie weet zijn ei heel te houden en/of komt als eerste over de finish?

7

Glow in the dark

Maak het een stukje spannender door de zoektocht ‘s avonds of in het donker te doen. En dankzij de Glow in the Dark-eieren wordt het ze een stuk makkelijker gemaakt.

8

Kleurenspel

Laat de kinderen op zoek gaan naar de juiste match aan de hand van de tekeningen. Leuk wanneer ze veel met kleur bezig zijn.

Meer zin om te knutselen?

Schattige cups

Bron: Hative

Wie van de kinderen heeft als eerste haar cup gevuld met eieren? Hier vind je een beschrijving hoe je ze maakt.

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het weten op onze Facebook!

Zo maak je zelf de allercoolste paaseieren ooit!>