Patricia van den Broek
Patricia van den Broek Persoonlijk 14 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

8 x praktische mode die ik heb omarmd sinds ik moeder ben

Als je een kind hebt gekregen, verandert je lijf. Althans het mijne. Ik hoor mezelf nog roepen dat ik mijn hakken nooit zal afzweren, ook al ben ik moeder. Nou, dat pakte mooi anders uit.

Mijn rug trekt mijn hakken net meer. En strakke shirtjes staan niet meer, want ik heb een klein buikje. En zo ontstonden er een paar basics die ik qua mode en make-up heb omarmd sinds ik moeder ben. Niet uit arren moede, omdat ik mijn uiterlijk laat versloffen. Welnee. Gewoon, omdat ze lekker praktisch zijn.

1. Platte schoenen

Het idee: als je eenmaal aan platte schoenen begint, kun je net zo goed enkel nog in degelijke windjacks lopen, is onzin. Ik heb inmiddels best een aardige collectie bij elkaar: Dr. Martens, tweedehandsjes, sneakers, loafers. In allerlei kleuren of met een lakje. Seksloos? Nee hoor, niet met de juiste blouse of een shortje. En vooral: geen rugpijn.

2. Fleurige sokken

Bij platte schoenen, horen fleurige sokken. Dat krikt de boel net een beetje op. Zowel je schoenen, als je humeur. Ik scoor ze echt overal, zelfs bij Zeeman en Wibra. Zie hieronder een vrolijke stippensok van de Action.

3. Wimperextentions

Bij mijn vorige werkgever liepen veel meiden op de redactie met wimpers waar je u tegen zei. Dus ik vragen welke mascara ze gebruiken. Bleken het wimperextensions te zijn: extra wimpers die ze aan je eigen wimpers plakken. Met lichte aarzeling ging ik naar mijn schoonheidsspecialist, waar ik na een uur de deur uitliep met wimpers die een pornoactrice niet hadden misstaan. De keer daarna nam ik een wat kortere variant. Ik kan nu niet meer zonder. Het is zo praktisch. Ik sta op en ik ben klaar. Geen make-up meer nodig. Kleine kanttekening, je portemonnee moet het wel toelaten, omdat je ze eens in de drie weken à 20 euro moet laten opvullen.

4. Sweaters

Kan ik niet meer zonder: weg buikje. Het liefst met een grappige tekst erop. Voor de humor om te lachen. De meeste koop ik via Etsy. En als je ze een beetje leuk styled, hoeft het echt niet lomp te zijn. Voor de zomer heb ik een paar exemplaren met korte mouwen.

5. Accessoires van mijn kind

Dit is een twijfelachtige, want er zijn vast mensen die vinden dat ik eruit zie als een kleuter (zeker op onderstaande foto). Maar sommige armbandjes kunnen je outfit echt opleuken. Ik draag soms ook de pleisters van mijn dochter (die van Star Wars) als accessoire. ‘Mama, heb je auw?’ ‘Nee hoor, schat.’

6. Rode lippenstift

Die heb ik altijd paraat. Want ondanks die wimperextentions zijn er ochtenden dat ik van mezelf in de spiegel schrik. En dan is wat rood op de lippen geen overbodige luxe.

7. Petjes

Als je even snel naar de winkel moet, geen zin hebt om je haar te kammen of dat het gewoon net iets te vettig is: lang leve het petje. Dochterlief draagt ze ook graag, maar dan gelukkig om andere redenen 😉

8. De statement-bril

In plaats van lenzen heb ik lekker praktisch voor een bril gekozen. Mijn vriend schrok nogal van het exemplaar, want zo jaren tachtig en zo Lee Trouwers, maar ik dacht: ik ga niet voor het halve werk. En nu noemt hij me dus Lee van den Broek.

Alle foto’s vind je terug op mijn account op Instagram trouwens!

LEES OOK: deze modetrends uit de jaren ’90 zijn nu weer een hit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 x praktische mode die ik heb omarmd sinds ik moeder ben
Sluiten