8 x waarom een alcoholvrij januari een heel goed idee is

‘Nee, ik drink deze maand niet’, hoor ik de afgelopen dagen vaker dan óóit. Het lijkt wel of iedereen elkaar aansteekt. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik op zoek naar de voordelen van een alcoholvrije (januari)maand. Want dat moeten er een hele hoop zijn als zo veel mensen het doen, niet?

En jawel hoor, de lijst met voordelen is eindeloos. Ze lopen uiteen van een beter seksleven tot aan een vollere portemonnee (duh). Hier 8 redenen om deze maand de fles even te laten staan op een rijtje.

1. Je slaapt beter

Zelfs een paar drankjes kunnen je slaapritme behoorlijk in de war brengen. Je komt minder snel in een diepe slaap, die als je er tóch in komt, minder diep is dan wanneer je nuchter je bed in duikt. En als je lekker slaapt, kom je er ook net iets minder vermoeid weer uit.

2. Je seksleven gaat erop vooruit

Van alcohol daalt je libido sterk, zowel bij mannen als bij vrouwen. Zin in wat meer avontuur tussen de lakens? Zet je drankje dus een maand lang opzij en kijk of je er baat bij hebt.

3. Je wordt aanzienlijk productiever

Van hangovers wordt je blurry en lui. Uitstelgedrag is een gevolg. Zonder alcohol achter je kiezen sta je fris en fruitig op, klaar om ter zaken te komen.

4. Je hebt iets aan je weekend

Na de vrijdagmiddagborrel is het eerder regel dan uitzondering dat je met hoofdpijn en zware ledematen opstaat op zaterdagochtend. Zonder alcohol van the night before kun je makkelijker genieten van de zaterdagochtendmomentjes met je gezin.

5. Je bespaart een hoop geld

Misschien is dit wel het fijnste puntje uit deze lijst. Twintig euro per week, is al snel tachtig euro per maand en 1.040 per jaar. Waar je ook een hele hoop andere leuke dingen van kunt doen.

LEES OOK: Van deze anti-alcoholreclame krijg je kippenvel

6. Je valt af

In één rood wijntje zitten al snel 83 calorieën, en met een biertje slurp je er 110 naar binnen. En waar gaan die heen? Precies, in één rechte lijn naar de plekken waar je ze absoluut niet wilt hebben.

7. Je bloeddruk daalt

Als je veel drinkt heeft dat serieuze gevolgen voor je bloeddruk, en niet op een positieve manier. Volgens de Amerikaanse Mayo Clinic merk je dit al na het drinken van twee tot drie drankjes. Drink je er veel meer, gedurende een langere tijd, dan kun je er negatieve gevolgen van ondervinden op langere termijn.

8. Het geeft je zelfdiscipline een boost

Als je iets met jezelf afspreekt, en het je ook nog eens lukt om die afspraak na te komen voelt dat als een overwinning, en weet je dat je dus wel degelijk afspraken met jezelf kunt maken.

Van plan om een maandje zonder alcohol door het leven te gaan? Dit gaat er met je gebeuren

Bron hoofdbeeld: Instagram

Reageer op artikel:
8 x waarom een alcoholvrij januari een heel goed idee is
Sluiten