Redactie
Redactie Lifestyle 12 april 2016

8 redenen waarom mijn moeder de liefste moeder van de wereld is

Ik doe voor het gemak even of jullie eerste gedachte nu niet is ‘dat kan niet, want dat is die van mij al’, want die van mij is het dus écht. Hoe ik dat weet? Nou, simpel: ze is as we speak bij me op bezoek in Kaapstad.

Naast een heerlijke reünie met haar kleindochter (die ze drie maanden niet had gezien, en dat vond ze ‘hééééél erg lang’), betekent dat voor mij ook weer het besef hoe heerlijk het is om weer even kind te zijn. Haar kind, wel te verstaan.

[STAP stap=”1″]

Een moeder weet altijd precies hoe je je voelt

‘Je bent moe hè schat?’ Dat is wat zij zegt, net op het moment dat de vriend voorstelt om ‘nog even ergens een drankje te doen, want oma kan immers wel even oppassen op het slapende kind’. Een moeder ziet doorgaans aan hoe je neusvleugel erbij hangt, hoe je je voelt. Moe, in dit geval.

[STAP stap=”2″]

Een moeder zorgt voor elk kind

Het is tamelijk indrukwekkend dat moeders de gave hebben om niet alleen voor kleinkinderen te zorgen, maar daarnaast – ongeacht leeftijd – ook nog voor hun eigen kinderen. De mijne dan. Want ook al ben ik zelf prima in staat een kop thee te zetten of de was op te vouwen, bij vlagen is het een feest dat m’n moeder die ‘zorg’ (ongevraagd) even uit handen neemt (Hey vriend, lees je even mee?).

[STAP stap=”3″]

Niemand houdt zoveel van kleinkind(eren) als oma

Na papa en mama, uiteraard.

[STAP stap=”4″]

Na(ast) papa en mama, is oma de belangrijkste persoon in het leven van je kind

Hopelijk voelen broertjes, zusjes en opa’s zich nu niet buitengesloten: toch is dit vaak de realiteit. Blijkens ook deze onvervalste Ode aan Oma.

[STAP stap=”5″]

Moeders kunnen uitzonderlijk goed koken

Die van mij maakt standaard gehaktballen, omelet, kippensoep, kwarktaart en een levensgrote pan boeuf bourgignon (niet allemaal tegelijk hoor) als ze op bezoek is. Als ik zelf een omelet of een gehaktbal maak, smaakt ‘ie altijd anders. En altijd minder lekker.

[STAP stap=”6″]

Oma’s zijn de beste oppas ter wereld

En daar maak ik deze twee weken dan ook heel dankbaar gebruik van. Als ik tenminste niet te moe ben.

Bron: iStock

[STAP stap=”7″]

Een moeder ‘kan wel tegen een stootje’

En daar bedoel ik mee dat je – ook al is het niet altijd even aardig – best een keer (of twee, drie) tegen je moeder uit je slof mag schieten of gewoon even heel onaardig tegen haar doen. Omdat ze prima weet dat je eigenlijk vooral heel erg moe/gesloopt/ongesteld/hoofdpijnerig bent dus dat ze het vooral niet persoonlijk moet opvatten.

[STAP stap=”8″]

Een moeder kent je door en door

Doen alsof heeft dus geen enkele zin. En ook al is dat soms bloedirritant; uiteindelijk is dat nou juist wat een moeder een moeder maakt.

Thanks mam, heerlijk dat je er weer bent!

Vertel ons via Facebook waarom jouw moeder de allerliefste is!>

Ook Phileine bracht een ode aan haar moeder, lees hier de brief die ze erover schreef!>

Reageer op artikel:
8 redenen waarom mijn moeder de liefste moeder van de wereld is
Sluiten