8 x zo komt er geen mug meer in jouw buurt én ben je meteen van de jeuk af

We hebben net een week vol tropische temperaturen achter de rug, afgetopt met een paar flinke hoosbuien. Laat dit nu hét recept zijn voor de omstandigheden waar muggen dolgelukkig van worden. Volgens verschillende nieuwsberichten die in het weekend gepubliceerd werden, komt er deze week een heuse muggenplaag aan in ons land. Wij helpen maar al te graag die krengen uit de buurt te houden, en wel met deze etenswaren.

Door de warme temperaturen wordt het water, waar muggen graag hun eitjes in leggen, warmer waardoor die eitjes sneller uit zullen komen. Dat gaat deze week dus gebeuren. Het enige wat je eraan kunt doen is zorgen dat je zo goed mogelijk voorbereid bent op de muggenplaag, iets waar wij je maar al te graag bij helpen. Wat je nodig hebt? Deze voedingsmiddelen.

1. Knoflook

Net als mensen, houden muggen er ook écht niet van als je naar knoflook ruikt. Als je elke dag minimaal twee teentjes knoflook eet, zul je genoeg van de geur uitzweten om muggen op een veilige afstand te houden.

2. Melk

Als je veel last hebt van jeukende muggenbulten dan hebben we hier een eeuwen oud middel voor je: smeer jezelf in met een mix van melkpoeder met een beetje water (het moet een pasta-achtige substantie worden) en voeg daar twee snufjes zout aan toe. Smeer dit op je muggenbulten en je bent in no-time van de jeuk en het branderige gevoel van je huid af. De enzymen in de melk zorgen namelijk dat het gif dat de mug in je huid heeft gespoten geneutraliseerd wordt.

3. Zout

Los een flinke hoeveelheid zout op in water en smeer de jeukende plekken ermee in.

LEES OOK: Dit is waarom jij aantrekkelijker bent voor muggen dan andere mensen

4. Olijfolie

Als je een tuin hebt, moet je nu even goed opletten. Wanneer het lange tijd warm is en er door de regen plassen zijn ontstaan in je tuin is het zaak daar zo snel mogelijk olijfolie in te gooien. Zoals we eerder in dit artikel beschreven, leggen muggen daar hun eitjes in. Behalve dus als jij er dingen ingooit die zij niet fijn vinden. Zaak is wel om je tuin even schoon te spuiten als de plassen weer verdampt zijn, om te voorkomen dat je uitglijdt na de eerstvolgende regenbui.

5. Uien

Een ander goed middeltje tegen jeukende, brandende muggenbulten is uiensap. Snijd een ui open en wrijf met de binnenkant ervan over de muggenbult. We garanderen je dat je snel verlost zult zijn van een jeukende plek.

6. Sinaasappelschillen

Smeer je je liever niet in met uiensap, dan kun je dat ook gewoon met sinaasappelschillen doen. De geur staat erom bekend dat muggen ‘m vreselijk vinden. Da’s weer fijn voor als je die zwoele zomernacht in je jurkje wilt doorbrengen.

7. Appelcider azijn

Een eeuwenoude truc die ze vroeger ook al gebruikten heeft één basis ingrediënt, namelijk appelcider azijn. Drie dagen voordat je mug-proof moet zijn, neem je drie keer per dag een eetlepel appelcider azijn. Hou deze gewoonte aan tot je het niet meer nodig hebt, bijvoorbeeld als je weer terug komt van vakantie. Je lichaam zal door te zweten een geur van het azijn afstoten, iets wat muggen vreselijk vies vinden en ze dus op een veilige afstand houdt.

8. Vanille

Bijna iedereen vindt de geur van vanille lekker, behalve muggen. Mix een eetlepel vanille-extract door een glas water en roer dit goed door elkaar heen. Smeer jezelf ermee in, en voilà: geen mug die jou meer lekker vindt.

Op zoek naar nog een verrassende remedie tegen jeukende muggenbulten? Met dit verrassende goedje verdwijnt de jeuk als sneeuw voor de zon.

Readers' Digest

Reageer op artikel:
8 x zo komt er geen mug meer in jouw buurt én ben je meteen van de jeuk af
Sluiten