Thea Tijssen
Thea Tijssen Erop uit 13 feb 2017

80’s verhaal in een jasje van nu, wat een feest! En dit is waarom

Weet je nog dat The Bodyguard in de bioscoop draaide? Een blockbuster van jewelste met Whitney Houston, waarbij ook wat van haar hits voorbij kwamen. Het verhaal over superster Rachel Marron is live te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Hier 10 redenen waarom The Bodyguard een must see is.

1. Je kunt heerlijk genieten van alle Whitney-hits die voorbij komen

In de film kwamen destijds maar een paar hits voorbij, maar in de musical barst het gelukkig van de hits. Denk aan het lekkere ‘Queen of the Night’, het mooie ‘I have nothing’, het emotionele ‘Run to you’ en natuurlijk de knaller ‘I will always love you’. Maar er komt nog veel meer bekends langs. Je kunt meezingen met de fabuleuze Rachel Marron (die wordt neergezet door Romy Monteiro of April Darby) en dat mag ook! ‘I am the Queen of the night, oh yeah, oh yeah, oh yeeeaaaah!’. Aan het eind van de voorstelling kun je zelfs meedansen.

2. Deze musical is niet voor niets bekroond met prestigieuze prijzen én bezocht door meer dan 700.000 bezoekers

The Bodyguard won de Musical Award voor de beste grote musical tijdens het Musical Awards Gala 2016 en afgelopen januari werd de musical bekroond met de AD Publieksprijs tijdens het Musical Awards Gala 2017. Al meer dan 700.000 bezoekers voelden de passie en spanning in het Beatrix Theater Utrecht, waar The Bodyguard z’n tweede succesjaar beleeft. Hier zie je de waanzinnige trailer van de musical.

3. Vonden we Kevin Costner als bodyguard Frank Farmer al fijn om naar te kijken, dat is met Mark van Eeuwen en Dave Mantel niet anders

De rol van Frank is hen beiden op het lekkere lijf geschreven. En weet je wat extra leuk is: Frank gaat ook zingen! Jahaa, Mark en Dave achter de microfoon. Dat moet je meemaken.

4. Kleine Fletcher, het zoontje van Rachel Marron, is om op te vreten

Welke jongen de rol van het zoontje van Rachel Marron ook op zich neemt die avond, we garanderen dat je eierstokken gaan rammelen en je baarmoeder roept ‘nog eentje, nog eentje’ (een kind dus). Want alle Fletchers zijn om op te vreten zo schattig én getalenteerd.

5. Je gaat dubbel liggen om Sy Spector, dat is een ding wat zeker is

Patrick Martens wisselt de rol af met Ferry Doedens. Zij kruipen afwisselend in de huid van Sy Spector en dit personage is echt de komische noot van de voorstelling. Een regelnicht pur sang inclusief loopjes, elastische stem en handgebaren. Zodra hij opkomt, weet je dat je gaat lachen. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

6. Bram Blankestijn oftewel ‘de stalker’ is al een reden op zich om te gaan

Bram speelt de angstaanjagende stalker van Rachel Marron. Tijdens de voorstelling word je doodsbang van hem, maar na afloop smelt je zodra hij met een stralende lach het podium oploopt om het slotapplaus in ontvangst te nemen. Is dit echt dezelfde jongen die je net nog de stuipen op het lijf joeg? Bij de einddans zwijmel je weg (oké, dit is wat wij van Famme deden, maar we weten zeker dat jij dat ook doet, mark our words). Je kunt Bram overigens (her)kennen van ‘So You Think You Can Dance’ waaraan hij meedeed in 2008.

7. Omdat je de uithaal van Whitney’s ‘I will always looohoove you-ou-ou’ een keer live wilt horen én meemaken

En de stem van zowel April als Romy brengt Whitney in één klap weer tot leven. De kracht van hun stemmen is gigantisch. Als zij staan te zingen, vergeet je dat ze April of Romy zijn, maar staat gewoon Rachel Marron (of Whitney, zo je wilt) voor je.

8. Je bent echt een avondje uit met vriendinnen in Utrecht

Deze musical is perfect voor een avond met je vriendinnen (van vroeger). Gooi in de door jou aangemaakte appgroep een linkje naar dit artikel om iedereen alvast in de stemming te brengen en enthousiast te maken. Bereid je girl squad voor op een avond met fijne nummers, briljante acteurs, dito stemmen en een zinderend verhaal over de verboden, onmogelijke liefde tussen een superster en haar beschermer. Ga voorafgaand aan de voorstelling eten in het Restaurant Queen’s, in het Beatrix Theater. Ook een aanrader!

9. Het is een musical van deze tijd, met allerlei technische hoogstandjes

Led-schermen met indrukwekkende projecties? Handheld microfoons waardoor het eerder lijkt alsof je bij een concert van wijlen Whitney in New York bent dan bij een musical in Utrecht? Spannende muziek waardoor je in een thriller lijkt te zitten (inclusief schrik-elementen, sorry kleine spoiler)? Deze musical heeft het allemaal.

10. The Bodyguard is niet alleen een filmklassieker (deze kwam uit op 25 november 1992), maar ook een ware musicalhit

In Londen op West End is de musical al sinds 2012 (het jaar dat Whitney Houston overleed) te zien. In 2014 stopten ze er even mee, maar sinds 2016 is deze hit weer terug. Ook in de Verenigde Staten heeft de musical getoerd. Hier kun je nog even wegzwijmelen bij de trailer van de film destijds.

Win kaartjes!

En hoe leuk: ook jij kunt deze unieke avond uit beleven met een vriendin, want we mogen 2×2 kaarten weggeven voor de voorstelling. Wil jij graag met je vriendin naar The Bodyguard? Vul dan hieronder het aanmeldformulier in en laat ons weten waarom jij The Bodyguard graag wil zien.

Laat je het ons via Facebook of Instagram weten als je er geweest bent? Vergeet niet @Famme te noemen in de post en natuurlijk @TheBodyguardNL. Veel plezier!

[contact-form-7 id=”133590″ title=”Winactie: The Bodyguard”]

Foto’s: Roy Beusker

In samenwerking met Stage Entertainment

Reageer op artikel:
80’s verhaal in een jasje van nu, wat een feest! En dit is waarom
Sluiten