Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 14 mei 2015

8 x natuurlijke en gifvrije schoonheidssmeersels

‘Als je het niet kunt eten, smeer het dan ook niet op je gezicht’, luidt inmiddels het bekende credo. Er waait een steeds sterkere wind richting de natuurlijke of ‘groene’ beautyproducten. Hierbij acht schoonheidssmeersels waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten én toch een schoon gelaat én geweten hebt.

Kunstmatige stoffen schijnen onze huid uiteindelijk alleen maar meer stress te bezorgen, omdat ze niet worden herkend door ons lichaam. Wie zich meer wil oriënteren op de natuurlijke huidverzorging, van semi-natuurlijk tot 100% natuurlijk, hierbij een zetje in de goede richting.

1. Odacité

Het paradepaardje van dit Franse merk is hun Pure Elements collectie, bestaande uit achttien verschillende serums gemaakt van natuurlijke oliën afkomstig van kamille, de baobabboom en de nootmuskaatbloem. Twee of drie druppels mengen met je dagelijkse huidverzorging is al genoeg voor resultaat.
Via Odacité

2. Dr. Alkaitis

Dit merk werkt alleen met rauwe ingrediënten, zoals broccoli, Franse lavendel, aloë vera en verschillende fruitsoorten. En alles wordt nooit hoger dan lichaamstemperatuur verwarmd, om zo de werkzame stoffen te behouden.
Via Indisha

3. REN Clean Skincare

Heb je wel eens rozenolie op je huid gesmeerd? Grote kans dat je daarna niets anders meer wilt. De producten van REN hebben veelal een basis van deze heerlijk geurende bloemenolie, met haar roots in Marokko. Net zo’n geheim ingrediënt als arganolie.
Via Skins Cosmetics

4. Estelle & Thild

Dit Zweedse merk maakt producten van zúlke natuurlijke ingrediënten dat je er waarschijnlijk zelfs nog nooit van gehoord hebt, zoals sacha inch zaad (eh, wat?) of bosbessenzaadolie (bestaat dit dan?) Pluspunt: het is fijn smeren voor zowel jouzelf als je kindje.
Via Skins Cosmetics

5. Kora Organics

Opgezet door Australisch topmodel en voormalig Victoria’s Secret Angel Miranda Kerr, uit onvrede over het huidige aanbod aan natuurlijke beautyproducten. En waarschijnlijk omdat het toch verkoopt als een tierelier. Which it did, want inmiddels zeer geliefd bij celebs en de gewone medemens.
Via Net-a-porter

6. Fig&Yarrow

Hoe natuurlijk kun je het krijgen? Héél. Zo’n beetje alles wat jij normaliter aan groente en fruit in je green juice stopt, doen zij voor je in een mooi potje voor in de badkamer. Dus voor je het weet kwak jij een mix van boerenkool (echt!), citroen, aloe vera, yoghurt, honing en witte Chinese klei op je huid.
Via Fig and Yarrow

7. Aesop

Inmiddels in elke hippe conceptstore en boutique hotels te vinden, waarmee het een ware cultstatus heeft opgebouwd. Is dat erg? Verre van, want het nog steeds ruikt heerlijk en doet je strakke badkamerinterieur eer aan. Het Australische merk is niet 100% natuurlijk, maar omarmt botanische stoffen en vermijd zoveel mogelijk geur-en kleurstoffen en siliconen.
Via Skins Cosmetics

8. Marie-Stella-Maris

Inderdaad, van het watertje ja. Maar nu hebben ze dus ook allerlei fijne schoonheidssmeersels en oliën gemaakt van kokosnootolie, lavendel, geraniums, amandel en citroengras.
Via Marie-Stella-Maris

Waarschuwing! Smeer deze dingen nooit op je gezicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 x natuurlijke en gifvrije schoonheidssmeersels
Sluiten