9 bewijzen dat je het certificaat der bekwaam moederschap verdient

In je leven krijg je op verschillende momenten een diploma: een certificaat dat bewijst dat je ergens bekwaam in bent. Je rijbewijs en schooldiploma zijn daar twee prominente voorbeelden van, maar onderschat vooral niet het belang van je zwemdiploma, veter-strik-diploma en je fietsdiploma voor het verloop van je verdere leven.

Jammer genoeg krijg je nooit een certificaat dat je vertelt dat je geslaagd bent als moeder. Los van het feit dat ‘moeilijk veel van je kind houden’ ruimschoots genoeg is om met vlag en wimpel voor het examen te slagen, zijn er daarnaast ook een aantal tekenen die je kunt afvinken als je een well-functioning mom bent, te weten:

[STAP stap=”1″]

Je bent een ster in multitasken

Of je het nou wil of niet, je bent het.

[STAP stap=”2″]

Efficiënt time-management is een eitje

Als je dacht dat je vóórdat je moeder was je tijd slim indeelde… you thought wrong.

[STAP stap=”3″]

Je gaat verstandig met geld om

Hopelijk. Soms vaker dan anders.

[STAP stap=”4″]

Je bent pro-actief

Helaas staan andere mensen nou eenmaal niet in de rij om dingen voor jou en je kind(eren) te regelen, dat komt toch meestal op de mama aan. Oefening baart kunst: moeders zijn vaak de meest initiatiefrijke, pro-actieve mensen die er zijn.

[STAP stap=”5″]

Je vraagt om hulp

Waar je daar misschien vroeger nog eens trots te voor was, laat je die (misplaatste) trots moeiteloos varen en vraag je indien nodig oma/vriendinnen/zussen/buren om hulp, advies of wat dan ook.

[STAP stap=”6″]

Chit-chat: no problem!

Vroeger konden (verjaardags)feestjes waar je niemand kende niet je favoriete bezigheid zijn, want ‘met wie moest je praten?’ en ‘waarover?’. Dat is bij uitstek iets waar je je op kinderpartijtjes geen seconde zorgen over hoeft te maken, want: met een andere moeder, en: duh, over jullie kinderen. Oké, een tikkie kort door de bocht misschien, maar feit is dat moeders onderling een stuk soepeler uit hun woorden lijken te komen.

Deze 10 geboden van het moederschap moet je wel even doorlezen, dan maak je nog meer kans op dat certificaat.

[STAP stap=”7″]

Logistieke logica: aan

Een logisch gevolg van #1 en #2: je kunt complete planningen en schema’s in elkaar draaien (en perfect uitvoeren) waarin KDV’s, school, aan- en uitkleedsessies, partijtjes, boodschappen, clubjes, voetbalwedstrijden en turntrainingen moeiteloos in elkaar overgaan.

[STAP stap=”8″]

Je kunt binnen een half uur een maaltijd op tafel zetten

Die vaak ook nog eens verrassend goed te eten is.

[STAP stap=”9″]

Je zegt ‘chips’ in plaats van ‘shit’

Treurig, maar waar.

Natuurlijk ontbreken hier nog 101 ‘bewijzen’, kledder onze Facebookpagina vooral vol met al die andere!

Reageer op artikel:
9 bewijzen dat je het certificaat der bekwaam moederschap verdient
Sluiten