Samantha Lakker
Samantha Lakker Lifestyle 26 juni 2018

9 dingen die elke moeder doet wanneer ze het huis voor haarzelf heeft

Je kunt het bijna niet geloven, zo zeldzaam is het. Je hebt eindelijk een keer het rijk helemaal voor jezelf. De kids zijn bij oma en opa en je partner heeft een borrel met collega’s.

Oftewel: geen schreeuwende kinderen en geen zeurende man. It’s a girls dream! Dit zijn negen superherkenbare situaties voor mama’s die alleen thuis zijn:

Ein-de-lijk relaxen

Een kopje thee, misschien zelfs een glaasje wijn – of twee, de bank en de tv. Dit wordt het de hele avond. En nee, zeker geen Peppa big of die nog vervelendere Paw Patrol. Je kan nu eindelijk naar iets kijken voor jouw leeftijd.

Me-time

Geschoren benen? Wat is dat? Met rondrennende kinderen in huis, is het een hele opgave om niet alles te laten verslonzen. Er is nu tijd voor een lekker maskertje een bubbelbad en een goed boek.

Masturberen

Echt genieten moet worden ingepland. Nu zijn het vooral quickies tussen de bedrijven door. Een momentje voor jezelf om lekker te ontspannen is een must wanneer de kids er niet zijn.

Een powernap

Je had een heel plan voor vandaag. Beginnen aan dat boek waar je maar niet aan toekomt en even bijkletsen en borrelen met vriendinnen. Maar de dag is uiteindelijk geëindigd in een powernap van een paar uur.

Spelen met het speelgoed van de kiddos

Niet-moeders zullen er misschien niks van begrijpen, maar vooral nieuwe speeltjes kunnen ook voor ons heel erg interessant zijn. Wanneer er geen peuter in de buurt is die alles wilt behalve delen, is het het perfecte moment om ook even te kijken wat er nou zo leuk is aan al dat speelgoed.

Je paleisje een onnodige make-over geven

Vooral de OCD-moeders herkennen dit. Je huis is al praktisch van top tot teen op kleur of alfabetische volgorde gesorteerd. Maar nu je even wat tijd voor jezelf hebt wil je niks anders dan het hele huis opnieuw organiseren en indelen.

Dance like nobody is watching

Een trowback naar de tijd dat stappen nog een ding was dat jij ook deed. Keihard de muziek aan en het liefst in je ondergoed je dansmoves showen.

Een ongemakkelijke work-out

Zumba, yoga, buikdansen, hoelahoepen en misschien zelfs wel een aflevering van Nederland in Beweging. Jij hebt echt alles al geprobeerd. Nu er geen pottenkijkers meer zijn geef je het toch nog maar een kans.

Je kids toch wel een beetje missen

Tuurlijk, het is heerlijk om even alleen te zijn en wat tijd voor jezelf te hebben. Je in plaats van alleen moeder ook gewoon even een vrouw te voelen. Maar toch mis je die kleine draakjes ook wel een beetje.

Reageer op artikel:
9 dingen die elke moeder doet wanneer ze het huis voor haarzelf heeft
Sluiten