9 dingen die ik nooit gedacht had te zeggen… tot ik jongens kreeg

Je kind verbieden om in speelgoed te plassen of oorsmeer op te eten; je had het voor je moeder werd niet kunnen bedenken. Ook blogster Danielle Anderson verbaast zich regelmatig over wat ze allemaal uitkraamt tijdens de opvoeding van haar drie jongens. Ze schreef een paar opvallende uitspraken op.

1. ‘Niet in de laadbak van je speelgoedauto te plassen!’

‘Spreekt voor zich, zou je denken. Helaas, ik moet het regelmatig tegen mijn 3-jarige zeggen.’

2. ‘Haal NU je broers onderbroek van je hoofd af.’

‘Je zou denken dat alleen al het idee van een gebruikte onderbroek op je hoofd af zou schrikken, maar nee.’

3. ‘Blijf met je vinger uit de buurt van je broertjes ogen.’

‘Ik weet niet meer wie dit deed. Hoogstwaarschijnlijk ook de 3-jarige.’

4. ‘Eet je oorsmeer niet op.’

‘Ieuw!’

[source id=”attachment_118735″ align=”none”][/source]

5. ‘Stop met het neerleggen van bananenschillen!’

‘Mijn jongste zoon heeft iets teveel televisie gekeken.’

6. ‘Leg je tandenborstel niet op de grond. En al helemaal niet naast de wc.’

‘Dan kan je er namelijk op plassen. Nou ja, niets wat met plassen of piemels te maken heeft, verrast me nog. Alhoewel, nummer 8…’

LEES OOK: 9 uitdagingen die iedere jongensmoeder tegenkomt

7. ‘Stop geen snotjes in je oor.’

Serieus, wie heeft dit ooit tegen z’n kinderen moeten zeggen? Ik dus.’

8. ‘Laat geen potjes met plas in de badkamer staan.’

‘Mijn twee oudste jongens moesten een keer plassen, terwijl ze samen in bad zaten. Ze wilden niet uit bad, dus plasten ze in potjes. Als experiment besloten ze deze te verstoppen en een paar dagen laten staan. Gewoon, om te kijken wat er zou gebeuren. Ik heb het vuilnis weggegooid. Ik heb de vloer rond het toilet schoongemaakt. Ik heb het toilet gereinigd. Ik heb het kleedje gewassen. Ik kon er NIET achter komen waar die stank vandaan kwam. Totdat ik de verstopte potjes vond. Toen hebben we even een goed gesprek gehad.’

9. ‘Doe geen bosbessen meer in je zak.’

Mijn oudste heeft ontdekt dat hij broekzakken heeft en die vult hij nu met van alles. Zoals bijvoorbeeld bosbessen. Niet handig.’


Ook een jongensmoeder? De 10 dingen die een jongensmoeder moet accepteren

Danielle Anderson

Reageer op artikel:
9 dingen die ik nooit gedacht had te zeggen… tot ik jongens kreeg
Sluiten