Redactie
Redactie Mind 22 jul 2016

9 dingen die je me vandaag na 15.00u niet meer moet vragen

‘Mama! Mahaaaaaama!’ Het leuke van een dochter die kan praten is dat ze duidelijk kan maken wat ze wil. Het iets minder leuke daaraan is dat ze dat a) kunstje op ongure tijdstippen kan inzetten en b) dat het soms specifiek ‘mama’ is die ze wil. En natuurlijk vind ik dat laatste een heerlijk gegeven, maar vanmorgen om kwart voor vijf dacht ik daar anders over.

En dus zit ik achter mijn bureau, enthousiaste collega’s (de meeste zonder kinderen) om me heen en een enthousiaste, nieuwe stagiaire (23, kwam zo ongeveer vanmorgen linea recta uit de kroeg rollen) die van alles te vragen heeft. Ik heb ze allemaal net meegedeeld wat ze vandaag tot 15.00u van me kunnen verwachten. En vooral: wat daarna niet meer.

1. Antwoord op een (serieuze) vraag

Jammer joh, morgen weer.

2. Of ik zin heb om vanavond gezellig ergens een hapje te eten

Tenzij je bedoelt dat jij in je eigen huis een hele lekkere maaltijd kookt en me dat dan persoonlijk thuis komt brengen, euh, nee.

3. Een discussie met de vriend

Laat duidelijk zijn: daar word ik per definitie niet blij van, maar vandaag kan een dergelijke confrontatie desastreuze gevolgen hebben. Lees: iets met een ongecontroleerde huilbui en heel veel ongenuanceerde uitlatingen.

4. Een discussie met de dochter

Want nee, we gaan vandaag niet de muren beschilderen met één-seconde-lijm (hoe kom je daar überhaupt aan?) en ja, je gaat echt gewoon aan tafel zitten om je bord leeg te eten. En nu hop, tanden poetsen en naar bed.

5. Koken

Ingeval er niemand zich vrijwillig meldt om #2 op zich te nemen, dan gok ik zomaar dat het een telefoontje naar de sushibezorgdienst gaat worden.

6. Een man die zieker/moeier/lamlendiger is dan ik

Achteraan aansluiten schatje, ik was eerst.

7. Een collega die nog ‘een korte vraag heeft’

Kort, lang, makkelijk, moeilijk: het maakt niet zoveel uit – zie #1.

8. Om op te ruimen

Of dat nou m’n bureau, de keuken of het speelgoed van m’n dochter is. Gaat ‘m niet worden.

9. Een telefoongesprek met m’n (schoon)moeder

Of eigenlijk een telefoongesprek met wie dan ook. Tenzij je belt om te vragen of je kan komen koken/kind(eren) in bed komt leggen/strijken/al voornoemde.

Moe, kribbig en gejaagd? Dit ene woordje helpt je meteen! >

Reageer op artikel:
9 dingen die je me vandaag na 15.00u niet meer moet vragen
Sluiten