Thea Tijssen
Thea Tijssen Body 11 juni 2016

9 dingen die jij herkent als je ook een typische jojo’er bent

Ja, soms wordt het tijd om dingen toe te geven. En mijn tijd is gekomen. ‘Hallo, ik ben Thea en ik ben professioneel jojo’er’. Heb je dit artikel aangeklikt omdat je je erin herkent? Dan weet je precies hoe ik me voel. Fijn! Een lotgenoot.

En dan herken je dus ook de volgende punten als geen ander:

[STAP stap=”1″]

Je hebt jeans in minstens 5 (!) verschillende maten in je kast liggen

En dat is niet eens overdreven. Je weet immers maar nooit ‘wanneer je weer in die ene (maat 26) past’ of ‘wanneer je helaas die grootste maat (30) weer aan moet’.

[STAP stap=”2″]

Jij bent het type alles of niets

Dus óf je sport jezelf drie slagen in de rondte en let ontzettend op je eet- en drinkgedrag. Of je sponsort slechts de sportschool via de automatische incasso, en eet en drinkt zo ongeveer waar je zin in hebt. De gulden middenweg? Die heb je top op heden nog niet gevonden.

[STAP stap=”3″]

Sommige Facebook-herinneringen (foto’s van een skinny you) durf je niet te delen, omdat je bang bent dat je huidige collega’s/nieuwe vriendinnen je dan niet zullen herkennen

En zich met name zullen afvragen hoe je het ooit zo ver hebt kunnen laten komen met die kilo’s. Tja, daar kun je dus niks aan doen, want je bent een jojo’er.

[STAP stap=”4″]

Je hebt qua gewicht standaard een marge van, laten we zeggen, een kilo of elf

Of misschien wel meer. Maar bij mij schommelt mijn gewicht ergens tussen de 59 en 70 kilo. Zo. Dat is eruit. Momenteel weeg ik zo’n 68 kilo en idealiter wil ik er nog 4 kilo vanaf. En ik besef heel goed dat er jojo’ers zijn die wellicht vinden dat ik loop te piepen (met mijn 68 kilo), maar ieder heeft zo z’n eigen gewicht dat bij haar figuur en lengte past.

[STAP stap=”5″]

Je ‘normale’ gewicht? Geen idee! Dat heb je al in geen jaren gewogen

Of misschien ook wel, maar wat is ‘normaal’?

[STAP stap=”6″]

Je hebt een doel nodig om af te vallen c.q. weer op je ‘normale’ gewicht te komen

Een doel zoals een vakantie (het vooruitzicht van jij in je bikini), een bruiloft (die jurk) of eindelijk weer in die goeie jeans passen, daarvoor kun je de knop wel omzetten. Maar als je even geen doel kunt vinden, dan is ook de motivatie ver te zoeken.

[STAP stap=”7″]

Je instagram-account bevat zowel de hashtags fitgirl als ilovefood

Omdat je je enorm goed kunt verplaatsen in de #fitgirls (want jij bent ook ooit – diverse jaartjes met tussenpozen – zo geweest), maar voelt je ook wel enigszins verbonden met de wat forsere dames (want daar kun je je soms ook bijna mee identificeren. Nou ja, als je nog even zo doorgaat, that is…).

[STAP stap=”8″]

Vrienden die jou al een tijdje niet hebben gezien, weten nooit wie ze aan zullen treffen: de slanke, gespierde of de mollige variant

Maar het is in mijn geval niet zo dat hen dat altijd opvalt. Sommige vriendin vinden standaard dat ik niet ben aangekomen ‘dat zie je echt niet bij jou’ en anderen zeggen het vooral als ik juist ben afgevallen. Voordeel is dat ik vrij gelijkmatig aankom, dus dat het niet per se op één bepaalde plek (je billen, je benen) gaat zitten. Ja, ik zie ook heus positieve kanten!

[STAP stap=”9″]

De knop omzetten gaat meestal pas als ik een foto van mezelf zie

En dan vooral een foto waarop ik ineens een bolle(re) toet heb. Dat is meestal voor mij een alarmbel (zeg maar gerust een luchtalarm), die doorgaans net zo goed werkt als het vooruitzicht in een bikini te moeten.

Momenteel lijk ik trouwens voor het eerst tussen de ‘alles of niets’-fases in te zitten. Als in: ik sport wel fanatiek, want ik ben aan het trainen voor een hardloopevenement. Maar qua eten ben ik niet onwijs aan het opletten, maar ook niet alles aan het eten waar ik zin in heb. Hm… zou ik het dan toch kunnen? Gewoon gezond naar een maatje minder? Zonder fanatisme, maar met gewoon ‘minderen’ qua eten (en drinken) en juist heel regelmatig sporten (en ook daar weer niet in doorslaan)? Ik heb zelf goede hoop.
Ik houd jullie op de hoogte, of ik over een tijdje die kleinste jeans (of misschien net één maatje daarboven, want goed is goed) weer aankan.

Ben jij ook zo’n jojo en je heb je een manier gevonden om ermee om te gaan? Deel het!

Wil jij nu ook eens echt (blijvend) afvallen, misschien lukt het met de volgende producten. >

Reageer op artikel:
9 dingen die jij herkent als je ook een typische jojo’er bent
Sluiten