Sterre Touw
Sterre Touw Relatie 26 feb 2018
Leestijd: 4 minuten

Over deze 9 (meestal) belachelijke dingen kunnen jij en je lief flink kibbelen

Leven met een man in huis is op zich al een uitdaging. Dat zorgt dan ook vaan voor een ruzietje hier en daar over de meest nutteloze onderwerpen (ja, zoals die rondslingerende sokken op de bovenverdieping). Herkenbaar? 

Op het moment dat we bedenken om even lekker te gaan kibbelen, over bijvoorbeeld simpele huishoudelijke klusjes, vinden we die op dat moment super belangrijk. Als je dan weer een beetje bent afgekoeld, vraag je je vaak af waarom je je zo druk hebt gemaakt over zoiets nutteloos. We zetten de meet voorkomende – super belangrijke maar onbenullige – onderwerpen voor je op een rijtje.

LEES OOK: Ruziënde ouders: wat je nooit tegen elkaar moet zeggen waar de kinderen bij zijn

1. De thermostaat

Wanneer de een gek wordt van de warmte in huis, zit de ander met drie extra fleece-dekens zodra de thermostaat op kamertemperatuur is gezet. Ruzie maken over de thermostaat is volkomen normaal, want niets is erger dan kou lijden. Brrr!

2. Vieze messen in de sauspotten

Er zit mosterd in de mayonaise-pot. Er zit alwéér mosterd in de mayonaise-pot. Nu kun je net zo goed een nieuwe pot kopen, want mosterd hoort nou eenmaal niet in de mayonaise-pot. Is dat zo moeilijk te begrijpen? Bovendien is het heel gemeen voor degene die nu mayonaise wil eten. Zó frustrerend.

3. Vuile was naast de wasmand

Zie je die plastic mand daar? Hij is groot, heeft een deksel en is speciaal bedoeld voor je vuile was. Een wasmand. Helaas lijkt je partner moeite te hebben met het begrijpen van de functie van de mand. De natte handdoeken en vieze sokken blijven namelijk maar op grond zwerven. NAAST de wasmand…

4. De afwas doen

Afwassen is misschien wel de meest gehaatte klus in de hele geschiedenis. Het zou zo eenvoudig moeten zijn. De een kookt en de ander maakt schoon. Helaas werkt het maar zelden zo. Gelukkig biedt een vaatwasser de oplossing. En als je kinderen hebt al helemaal. Nu maken de ruzies over de afwas plaats voor de ruzies over het uitruimen van de vaatwasser. Want niets is vervelender dan vieze kopjes die in de niet-uitgeruimde vaatwasser worden gepropt.

5. Plannen maken

Pannen maken zonder eerst even en gezinsplanning te checken. Onuitstaanbaar. En op wie komt de taak neer om even last minute een oppas te regelen? In ieder geval niet op je partner. De volgende keer maakt hij die strakke gezinsplanning zelf maar.

6. Overwerken

Als je weer eens moet overwerken of tot laat door moet werken is dat natuurlijk voor niemand leuk. Het is niet jouw keuze, maar je wil graag je baan behouden. Het is overigens ook goed voor de gezamenlijke portemonnee. Toch is je lief het er niet mee eens om een avond alleen met de kinderen door te brengen. Maar je hebt vertrouwen in hem, hij is niet voor niets een echte papa.

7. Verloren sleutels

Je hebt echt wel eens een keer een sleutelkastje gekregen van een vriendin voor je verjaardag. Je hebt hem alleen nooit opgehangen, want je legt altijd je sleutels op dezelfde plek neer. Althans dat dacht je. Helaas ben je ze om de haverklap kwijt. En ja, dan ga je je bedenken dat je partner vast degene is die ze verborgen houdt. Tijd om daar eens lekker over te kibbelen.

8. Ongemeende verontschuldigingen

Je gelooft echt wel dat je partner spijt heeft dat hij per ongeluk het toilet heeft doorgespoeld terwijl jij aan het douchen was. Jij had ook spijt dat je zijn oude (versleten) sporttas naar de kringloop had gebracht zonder te overleggen. Maar laten we even eerlijk zijn; niemand heeft oprecht spijt. We hadden gewoon geen zin in ruzie. Maar juist dát is iets om ook eens flink over te kibbelen

9. Hoe vaak hebben we deze ruzie eerder gehad?

Zoals puntje 8 al aangaf; we hebben gewoon geen zin in ruzie. Het zijn telkens dezelfde problemen waarover we ruziën. Dus waarom nog? Je partner moet gewoon beter communiceren en een beetje flexibeler in het leven staan. Als je tachtig bent wil je niet nog eens moeten zeuren over de stand van de thermostaat als je weer eens rillend op de bank televisie probeert te kijken. Want ja, het is toch niet jouw schuld dat je het altijd koud hebt?

LEES OOK: Ruziën over het weer was nog nooit zo schattig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Over deze 9 (meestal) belachelijke dingen kunnen jij en je lief flink kibbelen
Sluiten