Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 23 april 2014

9 dingen om te doen als je 9 maanden zwanger bent

Gefeliciteerd! Na een periode van zwanger raken (lang of kort), 20 weken-scans, misselijkheid, babyshowers en een kinderkamer maken is het nu zover: je gaat bijna bevallen! Máár, voor het zover is, werk dit zwangerschaps bucket-lijstje even af voordat je zwangerschap voorbij is!

1.

Hang de hele dag rond. Serieus, de hele dag. Je hebt het beste excuus ooit om vier seizoenen ‘Breaking Bad’ achter elkaar te kijken. Zo rustig als nu zul het niet snel meer hebben.

2.

Probeer verschillende smaken ijs en eet augurk om erachter te komen of het echt zo goed smaakt zoals iedereen beweert.

3.

Als iemand ernaar vraagt, zeg dan dat je maar vijf maanden zwanger bent en kijk naar hun reactie. Zeg niet meteen dat het een grapje is, maar laat ze de rest van hun leven geloven dat ze zojuist de állergrootste vijf-maanden buik ter wereld hebben gezien.

4.

Gebruik je zwangerschap nog één keer als excuus als je ergens echt geen zin in hebt. Moeten er schroeven gehaald worden bij de bouwmarkt voor de babykamer? Uhm, niet vandaag.

5.

Koop iets voor jezelf om je te herinneren aan deze periode.

6.

Ga op date met je partner, want: (het is je vast al honderd keer verteld) als de baby er eenmaal is… Ga lekker midden op de dag naar de bioscoop of uit eten. Doe. Het. Nu!

7.

Kijk nog eens hoe Valerio en Dennis een ‘bevalling’ doorstonden. Lach. En huil. Maar weet ook, jij bent een bikkel!

8.

Gebruik je zwangerschap nog één keer als excuus om niet naar die ene verjaardag of dat feestje te gaan. Staat er een dinertje gepland met een vriendin, maar betekent koken bij haar Chinees halen? “Sorry, ik ben kapot. Tja, negen maanden hè!”

9.

Maak alvast een lekker overdreven ziekenhuistas. Je weet nooit wanneer de baby komt, en je eigen spulletjes in het ziekenhuis hebben is zó fijn!

Maar je bent er ook vast goed klaar mee, met dat zwanger zijn. Dan zul je dit vast heel herkenbaar vinden: 30 tekenen dat je écht klaar bent met je zwangerschap

Reageer op artikel:
9 dingen om te doen als je 9 maanden zwanger bent
Sluiten