Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 5 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

9x daarom voelt je weekend altijd te kort

Ben je na het weekend altijd moe? Vliegen de uren voorbij en lijkt het weekend altijd belachelijk kort te duren? Je bent echt niet de enige. Maar hoe komt dat toch? Waarschijnlijk doe je te veel (of te weinig) van het volgende:

1. Te veel feesten

Ja, het is een inkopper, maar toch maken we allemaal zo af en toe deze fout. Flink feesten kost je namelijk letterlijk het halve weekend. Want een zondag in bed of op de bank doorbrengen, betekent een verloren dag. En – ja, nu klinken we net als onze moeders vroeger – dat is toch zonde? Als je kinderen hebt, geldt dit dan weer niet. Want dat betekent hoe dan ook actie in de tent. En met een bonkend hoofd kan een dag juist héél lang duren, haha.

2. Je stelt alles tot op het laatste moment uit

Het is prima om sommige dingen even uit te stellen, maar probeer doordeweeks ook al iets aan het huishouden of administratie te doen, zodat je niet álles op zaterdag en zondag hoeft te doen.

3. Je denkt te veel aan werk

Probeer eens je werk-mail uit te zetten, je Whatsappgroep met collega’s op mute en denk een paar dagen níet aan je werk. Moet je kijken wat een zee van tijd je opeens over hebt voor (andere) leuke dingen.

4. Je slaapt te veel

Laten we even duidelijk zijn: ja, in het weekend moet je vooral even lekker uitslapen (en als je kinderen hebt mag jij misschien wel de ene dag en hij de andere). Daar is het tenslotte weekend voor. Maar probeer niet té veel te slapen. Hierdoor gaat namelijk je hele slaapcyclus door de war, waardoor je op maandag moe bent. Bovendien is er zoveel ander leuks te doen.

[source id=”attachment_119620″ align=”none”][/source]

5. Je maakt geen gebruik van de vrijdag

Vergeet niet: het weekend begint op vrijdag om 17.00. Nou ja, of 18:00 uur, maar dan is het hopelijk ook wel klaar. Alle tijd dus op vrijdag om nog uit eten te gaan, een bezoekje te brengen aan de bioscoop of om gewoon lekker op de bank een film te kijken. Echt, je weekend lijkt een stuk langer als je vrijdagavond meerekent.

6. Je doet steeds hetzelfde

Als je weekend er telkens hetzelfde uit ziet, gaat het vervelen. Dat betekent niet dat je elk weekend naar een andere stad moet of enorm spannende dingen moeten doen, maar zorg wel voor afwisseling. Ga eens naar vrienden die je nooit ziet, doe iets spontaans en je zult veel langer van je weekend kunnen nagenieten.

LEES OOK: 11 x waarom je weekend niet leuker is sinds je kinderen hebt

7. Je hebt geen plannen

Het is leuk om iets spontaans te doen (zie nummer 6), maar ook als je daar niet van houdt, dóe in ieder geval iets. Blijf niet in je pyjama zitten wachten op iets wat toch niet gaat gebeuren. Aankleden en die deur uit als is het maar voor een paar uurtjes.

8. Het hele weekend Netflix (en chill)

We houden van Netflix. We kunnen niet meer zonder Netflix. Maar wanneer je een marathon Orange Is The New Black (is het al tijd voor seizoen 5?!) inplant, is je weekend of avond (met je partner) voorbij voordat je het weet. Af en toe dus even uit die tv en op pad. Opletten: op pad, niet Ipad!

9. Je neemt geen tijd voor jezelf

Tja, zeker met kinderen is dit niet altijd makkelijk, maar doe het toch. Ga even een uurtje alleen shoppen of maak die kappersafspraak. Het helpt je om je batterijen weer op te laden en om je dat echte weekendgevoel te geven. Waardoor je er de rest van de week weer tegenaan kan.

Is het weekend alsnog te kort? Dan moeten we maar naar Kaapstad verhuizen… Een weekend van drie dagen: win-winsituatie voor iedereen

Bron hoofdfoto: Pinterest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

buzzfeed

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9x daarom voelt je weekend altijd te kort
Sluiten