Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Eten 15 dec 2016

9 geweldige kersttraktaties (die ook nog eens gezond zijn)

Is je kind jarig deze maand, dan is het super leuk om kerst- of wintersnacks te maken als traktatie voor op school. Maar deze gezonde kersthapjes zijn natuurlijk ook gewoon leuk voor op tafel tijdens de kerstdagen thuis, of voor het kerstdiner op school.

Ze zijn niet moeilijk om te maken, gezond en vallen sowieso in de smaak. Alleen al omdat ze er zo leuk uitzien! Ook voor de allerkleinsten. Ga jij voor de rendiercrackertjes, de marshmallow sneeuwmannen of toch voor een van de andere geweldige hapjes?

[STAP stap=”1″]

The Grinch van druifjes

Kerstmis is niet compleet zonder The Grinch. Zowel als op televisie als op tafel! Je maakt ‘m zelf heel makkelijk met groene druifjes, banaan, aardbei en een kleine marshmallow voor op z’n kerstmuts.

[STAP stap=”2″]

Sneeuwpop van ei

Met twee hardgekookte eitjes en wortel maak je in een handomdraai je eigen sneeuwpoppen.

[STAP stap=”3″]

Kerstboompjes van watermeloen

Snijd de watermeloen in de vorm van een kerstboom, en plaats een stukje schil aan de onderkant om het helemaal af te maken.

[STAP stap=”4″]

Rendiercrackers

Je kunt elk soort crackertje gebruiken voor deze creatie. Met twee m&m’s maak je de ogen, en met krakeling pretzels het gewei:

LEES OOK: Met 7 briljante foodhacks eet je kind zijn bordje wél leeg

[STAP stap=”5″]

Bananensneeuwmannen

Snijd een banaan in stukjes, rijg ze aan een satéprikker en doe daar bovenop de onderkant van een aardbei. Een groene druif op de aardbei maakt de muts af.

[STAP stap=”6″]

Kerstboompje van appel en zoute sticks

Simpeler kan niet. Snijd groene appels in partjes en leg ze neer in de vorm van een kerstboom. Zoute sticks dienen als stam. De piek kun je maken van kaas.

[STAP stap=”7″]

Cheesestrings sneeuwmannen

Cheesestrings koop je gewoon in de winkel. Laat ze in het doorzichtige zakje zitten, teken daar knopen en een gezicht op. Een hoed knip je uit stevig zwart papier. Ideaal als snelle traktatie voor op school.

LEES OOK: 5 inzichten voor betere eters en meer gezelligheid aan tafel

[STAP stap=”8″]

Kerstmannetjes van aardbei en slagroom

Deze is iets minder gezond, maar niet minder leuk (en lekker)! Haal het kroontje van de aardbei, snij de puntige kant eraf en zet de aardbei ondersteboven. Spuit wat slagroom op de aardbei, en leg daar het puntje weer bovenop. De oogjes kun je maken van twee pitjes of met glazuur bijvoorbeeld.

[STAP stap=”9″]

Marshmellow sneeuwpoppen

Met drie marshmallows, wat gesmolten chocolade en zoute sticks maak je in mum van tijd deze superleuke sneeuwmannen. Rijg de marshmallows aan een satéprikker en prik daar de zoute sticks in op de plekken waar z’n armen en benen moeten komen. De knopen en zijn gezicht maak je met een beetje gesmolten chocolade. Heb je nog zure matten in de la? Snijd daar de sjaal dan uit. De neus maak je van een klein, oranje snoepje.

Omdat inspiratie opdoen altijd leuk is! 8 makkelijke borrelhapjes voor oudejaarsavond >

Reageer op artikel:
9 geweldige kersttraktaties (die ook nog eens gezond zijn)
Sluiten