Redactie
Redactie Kids 18 dec 2014

9-jarig meisje schrijft ontroerende brief aan haar homoseksuele leraar

Uit de kast komen is niet altijd even makkelijk. Het vergt een hoop moed, zeker als mensen (of kinderen) een totaal ander beeld van je hebben. Gelukkig durfde deze leraar het toch aan om openlijk voor zijn homoseksualiteit uit te komen. De reactie van zijn leerlingen, en één 9-jarig meisje in het bijzonder, is prachtig verwoord in een ontroerende brief:

Beste meneer R-,

Ook al bent u homo, ik zal u altijd op dezelfde manier blijven behandelen zoals ik nu doe. Ik denk nog steeds hetzelfde over u. U bent een geweldige leraar en hier zijn een paar woorden waarmee ik u zou omschrijven: leuk, geweldig, fantastisch, briljant, tof en dapper. De reden dat ik u dapper noem, is omdat u een persoonlijk geheim deelde, dit was erg dapper. U hoeft niet bang te zijn, want ik weet zeker dat de hele klas er hetzelfde over denkt als ik.

Van A- xx

PS: Meneer R- wij zijn trots op u

Ook de 19-jarige Elizabeth kan op veel steun rekenen sinds ze aankondigde dat ze liever als jongen door het leven gaat. Lees hier over het briljante cadeau van haar ouders >

Reageer op artikel:
9-jarig meisje schrijft ontroerende brief aan haar homoseksuele leraar
Sluiten