Redactie
Redactie Gezondheid 31 okt 2014

9 mode-tips voor überhippe kinderen

Het aankleden van je kind kan soms best frustrerend zijn, zonde! Want juist als ze klein zijn is het heerlijk om te experimenteren met mode. Jij bent het grote voorbeeld dus begraaf de strijdbijl en wees creatief! Met onderstaande tips voor ieder budget kom je een heel eind!

1. Kies voor een kleur die de ogen laat spreken

Kies voor kleuren die elkaar versterken als je ze naast elkaar gebruikt. Vooral bij kledingstukken en accessoires in de buurt van het gezicht laat dit de oogjes stralen!

2. Zomerkleding in de herfst

Het is niet noodzakelijk om een hele nieuwe herfstgarderobe aan te schaffen als je met zomerkleding aan de slag gaat. De truc? Creëer laagjes met vestjes, truien en maillots. Je kunt ook een shirt met lange mouwen onder een mouwloos jurkje doen. Combineer dit met een leuk sjaaltje et c’est ca!

3. Geef de eer aan papa

Lekker stoer en nonchalant maar nog belangrijker: cool dat papa het heeft uitgekozen!

4. Laat je inspireren door volwassen trends

Steek de hele familie in hetzelfde jasje. De meeste trends voor volwassenen zijn ook voor kids beschikbaar.

5. Goed gemutst

Een hoed of muts staat superschattig. Wanneer je zoon of dochter het accessoire zelf uit mag kiezen heb je meer kans dat het gedragen gaat worden.

6. Ga op jacht naar unieke vondsten

Bij de grote modewarenhuizen koopt het gros haar kleding. Het is dus ook niet gek als je op de crèche of peuterschool dubbelgangers tegen het lijf loopt. Bij zelfstandige modezaakjes of in kleine webshops ontdek je merken die je nog niet kende.

7. Vintage

Kinderen groeien als kool en kleding gaat vaak maar een seizoen mee. Zonde! Op marktplaats, de vlooienmarkt of speciale kinderbeurzen kun je hippe kleertjes scoren voor spotprijzen. Laat je verrassen door het gigantische aanbod, maar check wel of de kleding geen gebreken heeft.

8. Koop kleding op de groei

Zoals gezegd groeien kinderen snel uit hun kleding. Je kunt hier rekening mee houden door de kleertjes net wat ruimer te kopen. Een jeans staat best stoer wanneer je deze oprolt en met een riem draagt. De tuinbroek is verstelbaar en elastische kleding gaat ook langer mee.

9. Laat je kinderen zelf kiezen

Waarom laat je ze niet zelf kiezen? Het is natuurlijk niet handig als ze het liefst in tutu of spiderman pak naar school gaan. Voorbereiding is het halve werk, dus leg een aantal draagbare setjes klaar om uit te kiezen. Zo hebben ze het gevoel dat ze zelf de touwtjes in handen hebben waardoor ze meer zelfvertrouwen uitstralen.

Reageer op artikel:
9 mode-tips voor überhippe kinderen
Sluiten