Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 17 nov 2015

9 moeders vertellen over hoe veerkrachtig hun premature baby is

Het is vandaag Wereld Prematuren Dag, tijd om extra stil te staan bij te vroeg geboren baby’s en hun ouders. Want man, wat is het verschrikkelijk om direct zo’n heftige periode in te gaan met je kleintje. Dagen, weken of zelfs maanden in onzekerheid over de toekomst van jouw kindje.

Veel mensen kunnen zich niks voorstellen bij wat ouders van een prematuur doormaken en daarom verdient het onderwerp meer aandacht. Onderstaande foto’s van Famme-lezeressen bewijzen dat zelfs baby’s die al met 26 weken ter wereld komen, kunnen uitgroeien tot gezonde, sterke mensjes. Stuk voor stuk vechtertjes…

[STAP stap=”1″]

Dit is Finn

Zoon van Indra
Geboren bij 27 weken, gewicht 1,1 kg, 38cm

Toen: 13 weken te vroeg verliet je je veilige ‘huisje’. Je was zo kwetsbaar. Als je huilde brak m’n hart. Die onzekerheid of je het wel zou halen… Maar wat heb je gevochten en wat was je dapper. 15 infusen in 22 dagen; een bacteriële infectie, een dubbele liesbreuk: je hebt zoveel doorstaan.
En nu… Ben je een ontzettende bink! Alweer 7,5kg en 66cm. Ik smelt elke keer weer als ik je tandeloze lach van oor tot oor zie en verdrink in je mooie ogen. Je bent mijn held!

[STAP stap=”2″]

Dit is Levi

Zoon van Jillian
Toen:
Toen je met 30 weken geboren werd was je 39cm lang en woog je 1828 gram. Je hebt bijna 7 weken op de neonatologie gelegen en je hebt voor je leven moeten vechten. Toen je twee dagen oud was kreeg je een hersenbloeding. Soms ging je een stapje vooruit, en de dag erna weer twee stapjes achteruit. Beetje bij beetje werd je sterker.
Nu: Nu ben je een stoere jongen van 2 jaar oud en weeg je 13 kilo en ben je 90 cm lang. Kleine kanjer we zijn super trots op je. Je blijft voor ons een wonder.

[STAP stap=”3″]

Dit is Jip

Zoon van Jade
Geboren op 12-11-13, 26 weken 2 dagen oud

Toen: Klein, kwetsbaar en verschrikkelijk dapper en sterk. 750 gram… Aanvankelijk ging het oké, maar Jip werd heel erg ziek. Alle pech en tegenslagen ging hij letterlijk met gebalde vuistjes aan. Hij verbaasde familie, vrienden, artsen en zijn geweldige, lieve verpleegsters en hield vol. Na 112 dagen mocht Jip mee naar huis!
Nu: Een wonder waar we ons nog elke dag van bewust zijn. Met kleine krasjes die herinneren aan zijn dramatische start, maar die ons meer treffen dan hemzelf. Jip speelt, ontdekt, lacht, kan en doet alles wat een kindje van 2 zou moeten doen en LEEFT! Leven met hoofdletters omdat het nooit meer vanzelfsprekend is, maar ook met hoofdletters omdat het plezier en geluk er vanaf spat. Dagelijks, bij Jip en bij ons!

[STAP stap=”4″]

Dit is Damien

Zoon van Marcella
Toen:
Damien werd geboren met 26 weken en 5 dagen. Hij woog toen 1105 gram en heeft de eerste 3 maanden in het ziekenhuis gelegen.
Nu: Damien is bijna 7 jaar oud! Een gezonde, lieve en levendige jongen en weegt inmiddels 21 kilo!

[STAP stap=”5″]

Dit is Lena

Dochter van Syreeta
Toen: Lena kwam ter wereld met 26 weken en 3 dagen. Ze werd vanaf de dag van haar geboorte een pittige tante genoemd door het ziekenhuispersoneel. We zijn het verzorgend personeel van de neonatologie ontzettend dankbaar. Zij hebben heel veel voor ons en andere ouders betekent. Niet alleen de verzorging maar ook voor alle vragen stonden ze dag en nacht voor ons klaar.
Nu: is Lena 4 en een halve maand oud (6 weken gecorrigeerde leeftijd) en zijn wij erg blij dat ze die pit had… en nog steeds heeft.

[STAP stap=”6″]

Dit is Julian

Zoon van Elien
Toen: Julian is geboren na een zwangerschap van 28 weken en 2 dagen. Hij woog 1410 gram en was 39 centimeter lang.
Nu: Na vijf weken neonatale intensive care UZ Gent en vier weken ziekenhuis ZorgSaam Terneuzen, een jaar vol liefde en een enorme groei, is hij nu 13 maanden, helemaal gezond en wel!

[STAP stap=”7″]

Dit is Bram

Zoon van Daniëlle
Toen: Bram is geboren met 26,2 weken met een lengte met nog geen 30cm en 1030 gram, hij heeft diverse infecties opgelopen en een hersenbloeding en darminfecties gehad. Het was verschrikkelijk hem te zien vechten voor zijn leven.
Nu: Is hij 86 cm lang en weegt hij 12,6 kg. Bram heeft nog last van zijn longen en darmen daar heeft hij nog medicaties voor.

[STAP stap=”8″]

Dit is Tygo

Zoon van Bianca
Bianca lanceert vandaag haar e-book Een giraf is geen aap. Situaties geschetst over vroeggeboorte, premature baby’s en couveuseouders. Je kunt het hier downloaden.
Toen: De eerste keer dat ik echt naar je kon kijken, je lag in de couveuse met allemaal plakkers, infusen, draden en weet ik veel nog wat meer. 30 weken en 6 dagen oud. Wat een vechtertje ben je! Zoveel onderzoeken, zoveel onzekerheid, op het randje gelegen door een bacteriële infectie. Maar je hebt alles overwonnen!
Nu: Een echte vrolijke avonturier! Je bent alles aan het ontdekken en uitproberen. Wat zijn wij trots op je en wat gaat het nu goed. We zijn ontzettend dankbaar.

[STAP stap=”9″]

Dit is Britt

Dochter van Marloes
Toen: Britt woog toen ze geboren werd 700 gram, en was 32 cm lang. Ze was een vechter eerste klas.
Nu: Ze is inmiddels 4 jaar oud, weegt 15 kilo en is 98 cm lang. Britt is een heel lief, leergierig en zorgzaam meisje. En nog steeds een vechter.

Heb jij ook een mooie foto en inspirerend verhaal over je premature baby? Deel het met ons op Facebook! De verhalen plaatsen we in een apart album op Facebook.

Hier vind je vijf redenen waarom prematuurtjes ontzettend inspirerend zijn >

Reageer op artikel:
9 moeders vertellen over hoe veerkrachtig hun premature baby is
Sluiten