9 momenten waar je extra van geniet als je zonder de kinderen bent

Als je een ouder wordt gebeuren er twee dingen met je. Je voelt je alsof je de loterij van de liefde gewonnen hebt en loopt over van bijzondere gevoelens die je niet kende. En je verlangt regelmatig terug naar het leven zonder kinderen waarin je alles kon doen en laten. Beide mogen naast elkaar bestaan. Doe mee met wedstrijd #whatmakesyousmile en win ter waarde van € 1.300 jouw ultieme genietmoment.

Vooropgesteld staat dus dat je de gelukkigste mens op aarde bent met je koters. De bak liefde blijft maar overstromen. Toch voel je je ook regelmatig vermoeid en denk je wel eens terug aan de tijd vòòr kinderen. De momenten dat je ze even niet in de buurt hebt geven de ruimte om extra te genieten. We noemen er een aantal:

[STAP stap=”1″]

Avonden met vrienden

Een avond met vrienden bij je thuis is er misschien de afgelopen jaren bij ingeschoten. Vanaf het moment dat ze bij je komen wil je niet bezig zijn met de kinderen in bed leggen of weer naar bed sturen, zoals bij mij nu aan de orde van de dag is. Het klinkt luxe maar waarom zou je alleen oppas regelen als je uit gaat. Het liefst zijn de kinderen een avondje bij oma, maar als dat niet lukt kun je ook een oppas voor thuis regelen. Een hit bij onze dinertjes zijn de Spotify avonden. Zoals bij punt 5 hieronder koken we een fijne maaltijd, of – en ja daar komt ‘ie hoor – halen we het gourmetstel van stal. Vrienden van ons noemen ons al ‘Het Gourmet-Stel’, maar stiekem zijn het de allerleukste avonden, want het duurt A lang en is B oergezellig. Met Spotify en Sonos bij de hand roept iedereen aan tafel zijn favoriete of bijzondere nummer (een rondje huwelijksdans nummers doet het al-tijd goed) en je hebt de mooiste gesprekken.

[STAP stap=”2″]

Uitslapen

Na zo’n avond met vrienden wil je graag… uitslapen. Als er een moment is die in de top drie beland dan is het uitslapen zo lang als je wilt. Niet dat ik perse tot 12.00 in mijn nest wil liggen. Puur het niet wakker hoeven worden van een wekker of van enthousiaste kinderlijfjes, maar je eigen tijdsklok volgen. Loom de krant lezen met een kopje koffie en eens rustig aan bedenken wat de dag gaat brengen. Heerlijk.

[STAP stap=”3″]

De afstandsbediening, glas wijn en Netflix

Hoe het er bij jullie in huis aantoe gaat weet ik niet, maar de controle over de afstandsbediening heb ik al een tijdje geleden opgegeven. Tegen het moment dat het het apparaat weer in mijn bezit is ben ik te moe om nog echt te genieten van een avondje bingewatchen. Niks lekkerders dan samen vroeg beginnen aan een steengoeie serie of film die al maanden op je verlanglijstje staat. Een plankje met nootjes en lekkere kazen erbij. We trekken een lekker fles wijn open Narcos, here we come! Lindeman’s heeft een speciale editie uitgebracht, genaamd ‘Smile’ met als doel genietmomenten te benadrukken voor drukke mensen.

Wil jij jouw favoriete moment winnen? Dat kan! Lindeman’s start de actie ‘What makes you smile’ en geeft geweldige prijzen weg. Lees onderin verder

[STAP stap=”4″]

Jezelf opsluiten in de badkamer

Hoe lang geleden is het dat je ongestoord hebt kunnen genieten van een lange douche- of baddersessie? Op een moment voor jezelf, schuif je de badeendjes en Zwitsal opzij en pakt het luxe badzout van de hoge plank. Geurkaarsen erbij, weer dat lekkere muziekje op. Iets totaal ontspannends. Café del Mar, ja. Dat wil ik horen. Ik leg alle scrub-, scheer-, boenspulletjes binnen handbereik. Mijn lieftallige echtgenoot schenkt een glaasje rosé bij. De ondergaande zon denk ik er zelf bij. En ik kom er pas uit als ik een verschrompeld stukje fruit ben. Het bad is dan minstens drie keer weer warm bijgevuld.

[STAP stap=”5″]

Uitgebreid kokkerellen

Een avond even geen nasi of spaghetti, maar uitgebreid kokkerellen voor twee. Een voor-, hoofd-, en nagerecht. Als je, zoals ik, van koken houdt is het heerlijk om met een muziekje op en een goed glas witte wijn in de hand te koken. Mijn favoriete signature dish is pasta vongole, met schelpjes. Flink veel knoflook, rode peper en witte wijn erdoor. Zalig. Vroeger kookte ik meerdere keren per week uitgebreid. Nu een stuk minder. Tijdens een avondje uitgebreid koken en lang dineren gaan de gesprekken aan tafel in een keer ook veel dieper en over meer dan alleen het huishouden en praktische zaken.

[STAP stap=”6″]

Shoppen zonder doel

Winkelen met een gezin is verworden tot een operatie van de juiste boodschappen doen en kleding kopen voor de kinderen. De laatste in de rij ben jezelf en als je dan een keer shopt moet het snel, efficiënt en doelgericht zijn. Hoe heerlijk is het om doelloos in een topstad rond te slenteren met een vriendin en te shoppen zonder doel. Je kunt met niks thuiskomen, met een compleet nieuwe garderobe, maar het gaat om het slenteren, een lekkere lunchtent uitzoeken en uren de tijd hebben om zonder deadline de dag voorbij te zien kruipen. De lunch gaat over in de borrel en rozig kom je thuis van een topmiddag zonder specifiek iets ‘bereikt’ te hebben.

[STAP stap=”7″]

Driesterren diner

Zo’n plek waar je niet ontvangen wordt met een kleurplaat en stel afgestompte potloden (die je allemaal moet slijpen). Zo’n plek waar je niet als eerste checkt of er tosti’s, kroketten en spaghetti op de kaart staan. Nee, het hoeft geen driesterren tent te zijn, maar wel een plek waar datgene op de kaart staat wat jij lekker vindt. In mijn geval oesters en Aziatische lekkernijen. Zo niet nog belangrijker, een uitgebreide wijnkaart met veel keus. Een plek ook waar even geen andere kinderen zijn. We vinden ze geweldig, alleen nu even niet.

[STAP stap=”8″]

Dance, dance, dance

Ok, op het gevaar af dat het er een beetje knullig uitziet, maar who cares. Ik mag dan 40+ zijn, maar ik kan nog best een aardig potje swingen (zei ze swingen? Ja, ze zei swingen). Niet cool, ik weet het, maar ik hou van dansen. In de dicso, eh disco en als ik met vriendinnen op de dansvloer sta vergeten we alles en iedereen en voelen ons weer twintig. Move over, girls. Vanavond is de vloer van ons. En dat heeft leeftijd dan wel weer gebracht. Geen gêne!

Bron: Tumblr

[STAP stap=”9″]

Weekendje weg met zijn tweeën

Amai, een weekend weg met de man. Hoezeer verlang ik daarnaar. Na maanden van verbouwen, verhuizen, hard werken en zomervakantie ben ik hard toe aan een weekend weg. We bespreken de opties: wordt het Rome, Lissabon of New York. Eigenlijk maakt het niet zo veel uit. Al is het Maastricht of iets verder Parijs. Soms raken we elkaar een beetje ‘kwijt’ en dan is het geweldig om te zien dat we elkaar weer in een seconde vinden als we samen zijn. We combineren punt 2, 6 en 7 en voegen daar nog een vleugje oeh la la aan toe.

WINNEN
Lindeman’s geeft jouw persoonlijke smile moment weg met een waarde van € 1.300. Te denken valt aan een romantisch weekend weg zoals hierboven of een ouderwets vriendenweekend zonder de kids. Maar het mag ook een parachutesprong zijn hoor. Wij doen niet moeilijk.

Meedoen is simpel. Ga naar Lindeman’s Facebook pagina en geef in 10 woorden aan ‘Whatmakesyousmile’, gebruik de #whatmakesyousmile en eventueel een beeld. Onder de leukste inzendingen worden maar liefst 15 hoofdprijzen verloot of een van de vele andere te gekke prijzen.

In samenwerking met Lindeman's

Reageer op artikel:
9 momenten waar je extra van geniet als je zonder de kinderen bent
Sluiten