Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk juni 19, 2016

9 redenen om tóch een tweede te willen

Vooropgesteld dat ik Hoogst Zeer Waarschijnlijk echt geen tweede kindje wil (hierover later vast meer), zijn er natuurlijk ook best veel goede redenen om wél voor gezinsuitbreiding te gaan. Lees en leer.

[STAP stap=”1″]

Je kunt weer alle coole kleertjes gebruiken

Mits deze sekse-neutraal zijn, natuurlijk. Maar hoe fijn is het dat je niet voor niets een kapitaal aan die mooie, handgebreide vestjes, lederen slofjes en hippe shirtjes hebt uitgegeven? Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Dat geldt natuurlijk ook voor die limited edition rib-uit-je-lijf-kinderwagen. Zie je nou wel dat dat geen weggegooid geld was, een-zeker-persoon-maar-ik-noem-geen-namen-die-nu-ongetwijfeld-meeleest?

[STAP stap=”2″]

Je kunt weer los op de babykamer

Niets leuker dan inspiratie op te doen op Pinterest, moodboards in elkaar te knutselen en vervolgens lekker losgaan op die babykamer! Wordt het een retro-look of toch liever Scandinavisch chic?

[STAP stap=”3″]

Het is zo leuk, zo spannend, zo fijn

De (pret)echo’s, de naam bedenken, de babylijst afwerken, het vrolijke getrappel in mijn buik, mijn heerlijke babyshower, het verlof waarbij ik ongegeneerd de hele dag op de bank kon hangen om vijf seizoenen Downton Abbey plus repen chocolade te verslinden, de geboorte van mijn prachtige dochter, de vele liefde, aandacht en warmte die je in zo’n periode krijgt én geeft: ik vond het ge-wel-dig en zou dat best nog een keer willen meemaken.

[STAP stap=”4″]

Wat is het toch gezellig!

Een broertje of zusje is voor die kleine gewoon hartstikke gezellig. Samen op de achterbank klooien (‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’), Sinterklaasliedjes zingen voor de open haard, bij elkaar in bed kruipen als ze bang zijn. Aaah, smelt!

[STAP stap=”5″]

Ze leren alles over teamwork

Er is altijd een partner-in-crime in de buurt, dat weet ik als geen ander. Terwijl mijn zus mijn moeder afleidde (meestal met een of ander onzinverhaal over school/de boom in de tuin/de kat/wat ze op dat moment maar zag), jatte ik kletskoppen uit de koekjestrommel. The eagle has landed!

[STAP stap=”6″]

Ze leren om ruzie te maken – en het weer op te lossen

Af en toe vochten mijn broer, zus en ik elkaar de tent uit en dat ging er niet zachtzinnig aan toe. Maar we maakten het daarna altijd weer goed en leerden compromissen te sluiten (‘Oké, dan mag jij nu op de computer, maar dan wil ik met jouw basketbal spelen!’) Zulke skills gun ik mijn dochtertje ook.

[STAP stap=”7″]

Ze hebben een inwonende playdate

Werkelijk uuuuuuren waren mijn zus en ik zoet met onze Barbie’s, troetelberen en ander fijn speelgoed uit die tijd. Als je het zo bekijkt, is een tweede kindje eigenlijk ook in mijn belang, want ze houden elkaar mooi bezig en dat geeft mij meer tijd om mijn nagels weer eens te lakken voor de administratie.

Bron: Facebook

[STAP stap=”8″]

Er is altijd iemand die het voor ze opneemt

Of iemand nou mijn knikkers had afgepakt of vervelend tegen mij was in de kroeg toen ik mijn eerste schreden in het uitgaanswereldje zette, mijn broer en zus hielden een oogje in het zeil en kwamen voor mij op. Zulke soulmates for life zijn eigenlijk onmisbaar, toch?

[STAP stap=”9″]

Ze worden samen oud

Natuurlijk hoop ik dat mijn lief en ik stok- en stokoud worden. Maar er komt hoe dan ook een dag dat wij er niet meer zijn. Dan is het fijn als ons meisje – dan al een echte dame met huis, baan en wellicht kinderen – een broertje of zusje heeft met wie ze herinneringen kan ophalen. ‘Weet je nog, dat mama altijd de tosti’s aan liet branden?’ Jaja, nou weten we het wel.

Waarom kies jij wel of niet voor een tweede? Vertel het ons!

Fammes Inge gooide al eerder de knuppel in het hoenderhok: Taboe or not to be: ‘maar’ één kind willen.

Reageer op artikel:
9 redenen om tóch een tweede te willen
Sluiten